Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Europol lovește dur criminalitatea cibernetică: Operațiune fără precedent, inclusiv în România. 100 de servere preluate

Operațiunea ”Endgame”, coordonată de la sediul Europol, a vizat mai multe rețele de boți, inclusiv IcedID, SystemBC, Pikabot, Smokeloader, Bumblebee și Trickbot.

Acțiunile s-au concentrat pe perturbarea serviciilor criminale prin arestarea ”țintelor cu valoare ridicată”, distrugerea infrastructurilor criminale și înghețarea veniturilor ilegale, se arată în comunicatul Europol.

Europol mai transmite că este ”cea mai mare operațiune” organizată împotriva rețelelor care se ocupă cu atacuri cibernetice.

România printre țările vizate de operațiune  

Operațiunea, inițiată și condusă de Franța, Germania și Țările de Jos, a fost susținută și de Eurojust și a implicat Danemarca, Regatul Unit și Statele Unite.

În plus, Armenia, Bulgaria, Lituania, Portugalia, România, Elveția și Ucraina au susținut și operațiunea prin diferite acțiuni, cum ar fi arestări, intervievarea suspecților, percheziții și confiscări sau luări de servere și domenii.

Compania Bitdefender a oferit suport acțiunii Europol  

Operațiunea a fost susținută și de o serie de parteneri privați la nivel național și internațional, inclusiv Bitdefender, Cryptolaemus, Sekoia, Shadowserver, Team Cymru, Prodaft, Proofpoint, NFIR, Computest, Northwave, Fox-IT, HaveIBeenPwned, Spamhaus și DIBD.

Acțiunile coordonate au condus la:

4 arestări (1 în Armenia și 3 în Ucraina) 16 căutări de locații (1 în Armenia, 1 în Țările de Jos, 3 în Portugalia și 11 în Ucraina) Peste 100 de servere dezafectate sau întrerupte în Bulgaria, Canada, Germania, Lituania, Țările de Jos, România, Elveția, Regatul Unit, Statele Unite și Ucraina Peste 2 000 de domenii aflate sub controlul forțelor de ordine

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult