Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Drama bebelușului din Mureș răpus de Covid-19. Mama l-a abandonat-o la scurt timp după ce i-a dat viață

Your browser doesn't support HTML5 video.

Destin cumplit pentru un bebeluş de numai cinci luni şi jumătate care a murit după ce a fost infectat cu virusul SARS-COV2 la spitalul judeţean din Târgu Mureş.

La scurt timp după ce a venit pe lume fetiţa a fost lăsată în voia sorţii şi abandonată de cea care i-a dat viaţa. Doar asistentele medicale i-au fost ca nişte mame şi au fost alături de micuţă până în ultimele ei clipe.

Fetiţa s-a născut în luna iulie cu probleme neurologice iar la scurt timp după externare a ajuns din nou la spital subnutrită, neglijată şi cu alte probleme medicale. Mama ei ar fi refuzat să mergă cu bebeluşul într-un centru de ocrotire, iar bebeluşul a rămas singur în unitata medicală. După aproape trei luni de spitalizare, fetiţa a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-COV-2. Din nefericire, medicii nu au mai putut să o salveze.

Claudiu Puiac, manager spital clinic judeţean de urgenţă Târgu Mureş: ”A decedat o fetiţă de 5 luni şi jumătate cu diagnostic de infecţie cu Sars-Cov-2 pozitivă, bronhopneumonie bilaterală ca şi comorbidități avea în retard neurospihomotor sever şi o malnutriţie severă. Acestă fetiţa era internată pe secţia de pediatrie din 2 septmebrie era şi în abandon social. A fost confirmat pozitiv inetrnat la ATI copii”.

Cazul era în atenţia asistenţilor sociali, mai ales că cea care i-a dat viaţa este minoră. Deşi i-au fost propuse mai multe opţiuni de sprijin, familia ar fi refuzat.

Citește și
sharon stone
Sharon Stone îl va ajuta pe Joe Biden în lupta anti-cornavirus. Cum a dobândit experiență actrița

Doru Constantin, purtător de cuvânt DGASP Mureş: ”Am făcut o evaluare a locuinţei minorei, locuia împreună cu mama ei cu bunica. I am propus instituirea măsurii de protecţie care constă în plasarea minorului la un servicul professionist ori la centru maternal, dar bunica a refuzat. Începând din 2 septembrie din păcate fata a fost internată la spital cu malnutriţie foarte severă, până la momentul decesului a fost spitalizată”.

Medicii spun că imunitatea micuţei era extrem de scăzută din cauza problemelor de la naştere şi, după infecţia cu SARS-COV-2, nu au mai reuşit să o salveze. În urma anchetei sociale, fetiţa trebuia să ajungă în căminul unei familii de asistenţi maternali care să o îngrijească şi să o ocrotească. Este al doilea caz de deces la copil, din judeţul Mureş. În urmă cu două luni, un băieţel de numai patru ani a murit, după ce a fost infectat şi el cu COVID.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult