Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Doi turiști au murit înecați în mare, după ce au ignorat steagul roșu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Pe litoral, două persoane și-au pierdut viața în valuri, din cauza curenților puternici și alte patru au fost salvate în ultimul moment. De când s-a deschis sezonul, 11 oameni au pierit în apa mării.

Sâmbătă, pe mai multe plaje a fost arborat steagul roșu care interzice scăldatul. Sunt peste 100.000 de turiști pe litoral, cei mai mulți în Mamaia, Costinești și Eforie.

Alarma s-a dat dimineață pe plaja din Corbu, unde un bărbat de 46 de ani a fost scos în stare gravă din mare și nu a supravieţuit. Deşi pe mal fusese arborat steagul roşu, el s-a aventurat în larg şi a fost prins de curentul puternic.

La doar câteva ore distanţă, de această dată pe plaja din Costineşti, un al doilea bărbat, de 32 de ani, şi-a pierdut viaţa în mare. Pe majoritatea plajelor de pe litoral a fost arborat steagul roşu, sâmbătă.

Bogdan Ghimboasa, coordonator serviciu salvamar Eforie: Majoritatea nu respectă indicaţiile salvamarilor de a nu depăşi geamandura. Am arborat steagul roşu datorită curenţilor şi a valurilor care au început să atragă în larg. Reporter: Ce recomandări aveţi? Bogdan Ghimboasa: În primul rând să respecte indicaţiile salvamarilor iar când este steag roşu. Să nu intre deloc în apă."

Citește și
restaurant
Prețurile pentru mâncare pe litoral au început să crească. Care este cea mai scumpă stațiune

Nichifor Isac, salvamar: "Aici, spre exemplu, avem o groapă, multă lume nu înţelege şi ne întreabă de ce avem geamandura mai aproape trasă. Noi le explicăm, unii înţeleg, alţii nu. Sunt curenţi mari puternici." Turist: "Undeva la 50% sunt curenţi foarte puternici. Riscurile sunt foarte mari, şanse să se întoarcă la mal nu mai sunt." Pe plajele unde nu a fost ridicat steagul roşu turiştii s-au bucurat de baie şi soare, iar unii au uitat să respecte distanţa.

Paul Marin, administrator plajă: "Suntem totuşi fericiţi ca după calculele noastre vom ieşi cu bine din această vară. Aici la mine ştiţi cum erau anii trecuţi, făceau trenuleţul, dansul pinguinului."

Nu doar plajele, ci şi drumurile spre mare au fost foarte aglomerate. Dimineaţa s-au produs mai multe ciocniri în lanţ şi câteva persoane au avut nevoie de îngrijiri medicale.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult