Prețurile pentru mâncare pe litoral au început să crească. Care este cea mai scumpă stațiune

Dată publicare: 22-07-2020 20:27
Dată actualizare: 22-07-2020 21:17


Un pont pentru cei care se pregătesc să meargă pe litoral! Suprinzator, dar cele mai mari preţuri pentru mâncare nu le veţi găsi în zona cluburilor exclusiviste din Mamaia, ci la Năvodari.

Pe terasele din apropierea falezei pietonale o ciorbă poate să coste 29 de lei, iar pentru o porţie de hamsii riscaţi să daţi peste 34 de lei.

Administratorii teraselor susţin că în aceste tarife se regăsesc şi costurile suplimentare necesare protejării angajaţilor şi clienţilor.

Staţiunea Năvodari este în construcţie, dar chiar şi aşa
turiştii trec peste praful şi zgomotul din şantiere şi spun că le place plaja de aici pentru nisipul fin. Şi, judecând după aglomeraţie, trec şi peste faptul că preţurile sunt foarte mari. De exemplu, la o terasă din zonă berea la draft e 13 lei, iar ceafa de porc 42. De pe o altă notă de plată aflăm că la o altă terasa o banală omletă poate costa şi 35 de lei.

Turistă: "Mie îmi plac midiile, acuma o porţie e cam 45 lei, deci s-a scumpit mult faţă de anul trecut. Fără 50 lei -60 de persoană nu cred că reuşeşti".

Turist: "100 de lei 2 persoane să zicem la o masă. Credeţi că reuşiţi? Dacă economiseşti şi mâncăm doar felul 1 oricum preţurile sunt cam exagerate pentru România".

Pe de altă parte cei din industria ospitalităţii spun că le-au crescut cheltuielile cu dezinfectanţii, dar şi că măsurile impuse prin distanţarea socială au limitat numărul de clienţi.

Mihai Vidrău – manager restaurant: "Am redus undeva cu 40% numărul meselor, din cauza situaţiei actuale. Preţul serviciilor şi a mâncării este un pic mai mare, pentru că costurile noastre sunt mult mai mari. Avem nevoie de mănuşi, de măşti pe care personalul îl schimbă la fiecare 2 ore, dezinfectanţi care se consumă destul de repede".

În zona de nord a staţiunii Mamaia, considerată de lux, preţurile coboară. De la 29 la 20 de lei o ciorbă de pui.

Geroge Ticu - manager restaurant Mamaia Nord: "Am decis să practicăm preţurile maximale anul acesta fiind sezonul mai scurt am intrat direct în preţurile cele mai mari şi s-au mai mărit spre deosebire de alţi ani datorită numărului mai mare de personal pe care ar trebui să-l angajăm, respectarea normelor, dezinfecţie şi altele, substanţele pe care le folosim. Ne adresăm unei alte nişte de clienţi".

Iar dacă ajungeţi în Eforie şi Costineşti o să descoperiţi că tarifele sunt şi cu 40% mai mici ca-n Mamaia.

Turist: "Pentru un prânz, pentru o cină cam care ar fi bugetul pentru o familie cu 2 copii? Cam 150 lei. Acceptabil să zic. Un pahar de bere – în Costineşti îl iei cu 7 lei".

În schimb în Vama Veche veţi da la fel de mult dacă nu mai mult ca în Mamaia.

 

 


VIDEO PROTVPLUS.RO