Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Început cu stângul la Finanțe în bugetul pe anul viitor. Creșterea salariilor profesorilor a fost trecută greșit în document

Șefa de la Educație, Ligia Deca, fostă consilieră prezidențială pe probleme legate de învășământ și cea care a coordonat broșura prezidențială numită „România Educată” pare a fost lăsată de colegii din Guvern cu temele nefăcute când vine vorba de buget.

Salariul de bază al bugetarilor, în ansamblul lor, va crește cu 5% de la 1 ianuarie, conform proiectului de buget lansat în dezbatere publică de Finanțe. 

Se precizează însă o derogare importantă: la Educație creșterea salariilor va fi de 8%. Cele opt puncte procentuale sunt însă cu cinci puncte procentuale sub creșterea de 13% promisă, pe contul ei de facebook, de către Ligia Deca, șefa de la Educație, acum o zi. 

„Cea mai mare creștere salarială în învățământ din ultimele decenii! În 2024, salariile profesorilor vor crește cu 20%, astfel: 13% de la 1 ianuarie și 7% de la 1 iunie. Se va ajunge, astfel, la o majorare de peste 50%, în medie, în timp record de 1 an!", postat Deca, aparent în urma unei comunicări defectuoase cu colegii de guvern, care astăzi au prezentat documentul din care reiese o creștere de 8%, nu de 13%. 

Finanțele și-au asumat greșeala și și-au cerut scuze

La scurt timp după ce presa, inclusiv ȘtirileProTV.ro, a sesizat discrepanța dintre ce a declarat șefa de la Educație și ce scrie în proiectul de lege oficialii de la Finanțe au revenit cu o precizare importantă: au greșit. 

„În legătură cu Proiectul Ordonanță de urgență privind unele măsuri fiscal bugetare în domeniul cheltuielilor publice, pentru consolidare fiscală, pentru modificarea și completarea unor acte normative precum și pentru prorogarea unor termene, publicat în consultare pe site-ul Ministerului Finanțelor în cursul acestei zile, vă aducem la cunoștință că a survenit o eroare materială în conținutul acestuia.Conform informațiilor corectate, salariile profesorilor vor crește cu 13% de la 1 ianuarie 2024. Eroarea a fost identificată și corectată în cel mai scurt timp posibil. Ne cerem scuze pentru orice confuzie pe care această situație a putut-o cauza. Versiunea corectă a ordonanței de urgență este acum disponibilă pe site-ul oficial al Ministerului Finanțelor”, au precizat oficialii de la Finanțe. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult