Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Primele sancțiuni pentru șoferii care au încălcat noul cod rutier

Your browser doesn't support HTML5 video.

Au apărut primele sancțiuni pentru șoferii care se încăpățânează să conducă și să folosească în același timp și telefonul, deși știu că sunt în pericol.

Sâmbătă a intrat în vigoare legea care a dublat sancțiunile pentru cei care nu renunță la mobil când țin volanul.

Cel puțin 35 de amenzi au dat sâmbătă polițiștii în București, în valoare de 30.000 de lei. Șoferii au de plătit între 870 de lei și 1.160 de lei sau jumătate, dacă achită în 15 zile. Datele au fost centralizate de Poliția Rutieră când prima tură de agenți a terminat patrularea. Colegii lor sunt însă și acum pe teren și sunt mai atenți ca niciodată la șoferii care nu se dezlipesc nici la volan de telefon.

De sâmbătă, legea este foarte clară și spune că șoferii care în loc să țină ambele mâini pe volan, ating telefonul, comit o greșeală.

Puteți să folosiți telefonul doar atunci când mașina e pe loc și așteptați la semafor, ori în coloană. Aveți voie și să răspundeți, atâta timp cât purtați căști sau aveți telefonul pe difuzor.

Citește și
Robbie Williams
Restrictii de circulatie in ziua concertului cu Robbie Williams si reguli pentru spectatori. Ce NU trebuie sa ai in geanta

Mare atenție însă, riscați să rămâneți fără permisul de conducere pentru 30 de zile, dacă sunteți prinși că pe lângă faptul că folosiți telefonul, mai comiteti și o altă contravenție, cum ar fi să nu semnalizați, ori să depășiți neregulamentar.

Și nu doar telefonul vă poate aduce probleme, ci orice alt dispozitiv audio-video, cum ar fi GPS-ul, camera foto și chiar ceasurile inteligente.

Aceleași reguli se aplică și pentru motocicliști și bicicliști.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult