Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Dăncilă, despre Tarom: ”Dacă se întârzia 10 minute era vinovat premierul”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Premierul Viorica Dăncilă a declarat că a discutat cu ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc, despre situaţia de la Tarom şi acuzele care îi sunt aduse de fosta directoare a companiei, Mădălina Mezei.

Dăncilă a anunţat că luni va avea primele detalii de la Corpul de Control pe care l-a trimis atât la Tarom, cât şi la Ministerul Transporturilor, transmite news.ro.

Întrebată dacă a discutat cu Răzvan Cuc despre această situaţie, Dăncilă a răspuns: “Am discutat cu domnul Cuc, a negat toate aceste lucruri legate de avioane, de întârziere, de rămânerea la sol. Nu aş vrea să mă implic, dar eu cred că acest lucru nu se putea. Gândiţi-vă că dacă se întârzia 10 minute, era vinovat premierul şi nu cred eu că domnul Cuc ar fi luat o decizie care m-ar fi pus pe mine în primul rând într-o situaţie neplăcută”.

Premierul a mai fost întrebat dacă PSD susţine înfiinţarea unei comisii de parlamentare de anchetă în acest caz şi a spus că nu se opune.

“Nu am nimic împotrivă, este dreptul lor să depună această cerere. Eu, încă prim-ministrul interimar, vreau să văd rezultatele controlului făcută de către Corpul de Control al primului ministru”, a explicat Dăncilă.

Citește și
scandal tarom
Mesajele pe care i le-a trimis Răzvan Cuc fostei șefe Tarom în ziua moțiunii: „Aștept numele”

Fostul director general al Tarom Mădălina Mezei a declarat, vineri, că ministrul Transporturilor Răzvan Cuc i-a cerut nu doar să anuleze curse interne, ci şi să-i identifice pe parlamentarii aflaţi la bordul acestora, pentru a-i împiedica să voteze moţiunea de cenzură.

De asemenea, ea a anunţat că a fost chemată luni la DNA într-un dosar care vizează Ministerul Transporturilor şi acuzaţii de abuz în serviciu, calitatea sa fiind de martor.

În replică, Răzvan Cuc a declarat că fostul director general al Tarom dovedeşte incompetenţă, inconsecvenţă şi că este aservită unor grupuri de interese. El a susţinut că aceasta ”se incurcă în minciuni”, concluzia sa fiind că decizia CA al Tarom de a o revoca este cea mai bună, astfel fiind scoasă compania ”din ghearele influenţei PNL”.

Cuc a mai susţinut că Mădălina Mezei i-a spus că a fost contactată de o persoană de la Serviciul Român de Informaţii (SRI), care i-a vorbit despre posibilitatea ca unele avioane, care transportă parlamentari, să fie reţinute la sol înainte de moţiunea de cenzură. Cuc a mai spus că a întrebat-o pe Mezei câţi parlamentari vin, pentru a se asigura că ”totul este în regulă”.

Dăncilă a trimis Corpul de Control al primului ministru atât la TAROM, cât şi la MInisterul Transporturilor.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult