Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum se explică decizia luată de justiție împotriva lui Cherecheș. Avocatul amenință cu procese la CEDO

Your browser doesn't support HTML5 video.

Condamnarea la 5 ani de închisoare a lui Cătălin Cherecheș rămâne în picioare.

Instanța supremă a respins joi cererea de strămutare a procesului, artificiu care ar fi putut anula sentința. Asta deoarece cererea de strămutare a fost făcută înainte ca fostul primar din Baia Mare să fie condamnat definitiv.

Tot joi, Curtea de Apel din Târgu Mureș a hotărât ca socrii lui Cherecheș să rămână în arest.

Judecătorii de la Înalta Curte au refuzat intervenția prin videoconferință a fostului primar, din penitenciarul bavarez în care e arestat. După care au respins și cererea de strămutare a dosarului.

Avocatul lui Cherecheș amenință, acum, cu procese la CEDO împotriva țării noastre.

Citește și
Cătălin Cherecheș
Primarul fugar joacă ultima carte a libertății la ÎCCJ. Cum poate scăpa Cătălin Cherecheș de condamnarea la închisoare

Răzvan Doseanu avocatul lui Cătălin Cherecheș: „A contat și faptul că domnul Cherecheș nu s-a aflat în țară la momentul la care s-a judecat această cerere de strămutare. Sper ca în cursul acestei săptămâni să mi se permită să iau contactul cu domnul Cherecheș. Din câte cunosc eu, cu siguranță va exista un proces la Curtea Europeană a Drepturilor Omului, Cherecheș contra României privind modul în care s-a desfășurat acest proces penal în România.”

Dacă cererea de strămutare era admisă ieri de instanța supremă, condamnarea la închisoare ar fi putut fi anulată. Cum aceasta a fost respinsă, procedurile de extrădare continuă.

Pe de altă parte, socrii lui Cherecheș au sperat ieri că vor fi eliberați din arest. La Curtea de Apel Târgu Mureș, locul unde s-a judecat cerea celor doi, a ajuns și soția fostului edil, Tabita Gliga. A refuzat, însă, să facă vreo declarație presei.

Vasile Costea, avocat: „Ea a venit doar să își vadă părinții, e firesc, dar pe coridor.”

După aproape o oră, magistrații Curții de Apel au decis ca socrii lui Cherecheș să rămână în arest.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult