Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce trebuie să faci atunci când riști să te îneci. Sfaturi utile de la salvamari

Your browser doesn't support HTML5 video.

Tragediile se țin lanț pe litoralul românesc. Ultima victimă este un turist de 25 de ani care își ceruse de curând iubita în căsătorie.

Tânărul a murit după ce a intrat în marea agitată dis-de-dimineață, la o oră la care pe plajă nu era niciun salvamar, după o noapte petrecută cu prietenii.

Nu intrați în panică, faceți "pluta"

Pe majoritatea plajelor, salvamarii au ridicat și marți steagul roșu, care interzice înotul - din cauza valurilor mari și a curenților puternici. Dacă ajungeți, totuși, într-o situație periculoasă, savamarii vă sfătuiesc să vă stăpâniți panica și să faceți pluta, pentru a nu vă risipi energia.

Cum să faceți pluta corect

Citește și
operațiune de salvare la mare
Momentul în care un salvamar salvează o fată purtată în larg de curenți, în Eforie Nord. Zi de foc pe litoral

Dacă faceți pluta, încercați să rămâneți cu corpul drept, fără a lăsa picioarele să se afunde în apă. Țineți capul mereu drept, privind spre cer, fără a-l întoarce spre dreapta sau stânga. De asemenea, țineți mâinile pe lângă corp, cu palmele în sus, pentru a vă îndrepta umerii.

Nu luptați contra curentului, lăsați-vă purtați de valuri

Salvamar: Nu luptați împotriva curentului, pentru că automat vei obosi mult mai repede decât dacă ai merge cu el. Valul, de multe ori, te ajută să te apropii mult mai repede la mal”

Mai multe detalii despre tragedia de marți de pe Litoral, și alte sfaturi de la salvamari, la Știrile de la ora 19

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult