Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce spun angajații de la DGASPC Sector 4 privind acuzațiile de prostituție și consum de droguri

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Familiei a trimis Corpul de Control la o casă de tip familial din Sectorul 4, pentru suspiciuni de viol și prostituție.

Cu identitatea protejată, angajații au spus că cel puțin două tinere ar face parte rețeaua de prostituție. Iar unii copii ar consuma droguri, motiv pentru care autoritatea locală a anunțat poliția, iar DIICOT a deschis o anchetă penală.

Suspiciunea că minorele din casa de tip familial „Cavalerii” din sectorul patru al Capitalei ar ieși din centru ca să practice prostituția a apărut de la sfârșitul anului trecut. Atunci, mai mulți angajați ai Direcției pentru Protecția Copilului, educatori și alți oameni din interior ar fi povestit ce știu la primărie și unor activiști din domeniu.

Vișinel Bălan, activist: „Suspiciunea e: fetele sunt implicate în tot felul de practici. Fie că se prostituează, fie că au fost violate. Este o chestie vagă. Cert este că fetele practică prostituția. Cu privire la viol, mărturisesc că eu am aflat direct de la domnul primar. În momentul în care am vorbit despre fenomenul „Cavalerii”, el mi-a zis că a descoperit în apartamente - apartamentele aflate în subordinea direcției - fete violate sau presupus violate.

Reporter: „Cine s-ar fi ocupat de această rețea de prostituție de care povestiți?”

Vișinel Bălan, activist: „Mi-e foarte greu să vă spun cine s-a ocupat. La un moment dat, domnul primar, în discuția noastră telefonică a zis că suspectează un supraveghetor.”

În urma acestor acuzații, Ministrul Familiei a trimis Corpul de Control la centrul de plasament, iar în zilele următoare toți angajații vor fi audiați.

Natalia Intotero, Ministrul Familiei: „Se verifică ceea ce s-a reclamat în mediul online și anume existența unei rețele de prostituție cu implicarea unor angajați în aceste evenimente. ”

Cazul a ajuns și în atenția polițiștilor și procurorilor din Capitală, care au suplimentat patrulele în zonă.

În decembrie 2023, DGASPC Sector 4 a sesizat Secția 15 de poliție că din această casă de tip familial două minore de 15 și 16 ani ar fi plecat cu bilet de voie de mai multe ori, dar nu s-ar fi întors la ora anunțată.

Mai mult, pe perioada în care au fost plecate, fetele ar fi consumat și droguri susține administrația locală. Tocmai de aceea, dosarul a fost preluat acum de DIICOT care a deschis o anchetă ÎN REM pentru trafic și consum de droguri.

În această fază, procurorii strâng probe și investighează, deocamdată, fapta și nu o persoană anume.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult