Modifica setarile cookie
Toate categoriile

„Ar fi vrut să arunce ceva pe stadion”. Ce au găsit polițiștii la locuința bărbatului ucis de bomba pe care o construia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Un incident deosebit de grav s-a petrecut la Fetești. Un bărbat care construia o bombă artizanală a fost ucis de suflul dispozitivului pe care, cel mai probabil, l-a manevrat greșit.  

Polițiștii, chemați la locul deflagrației, au început cercetările și au chemat Brigada Antitero a SRI.

Romeo Dragnea, în vârstă de 44 de ani, locuia într-o casă în apropiere de centrul orașului Fetești. Zgomotul unei explozii i-a alertat pe vecinii lui, care au sunat la 112 și au cerut ajutorul pompierilor.

Salvatorii l-au găsit pe bărbat în casă, decedat. Potrivit anchetatorilor, suflul exploziei l-a ucis.

În imobil, anchetatorii au găsit materiale pirotehnice și explozive și au cerut sprijinul Brigăzii Antitero a SRI.

Citește și
excavator
Ce au descoperit mai mulți muncitori din Satu Mare în timpul unor lucrări de excavare. Au sunat imediat la 112 | FOTO

Martor: „Era poliție și încolo și încolo și încoace. O doamnă de acolo spunea că a făcut o bombă din artificii”.

Romeo era frizer și nu ieșea cu nimic în evidență în oraș. Abia după producerea exploziei, au apărut unele informații.

Fată: „Ar fi găsit butelii și din ce am înțeles se uita pe YouTube cum să-și facă bombe. Am auzit că ar fi vrut să arunce ceva pe stadion.”

Martor: „S-a auzit o bubuitură la casa asta, la frizer aici.Când a bubuit aia cu ceas, cică a fost bombă de-asta cu ceas, cică a ieșit și fum d-ăla negru. Mi se părea băiat de treabă. Mă tundea, își vedea de treaba lui”.

Rudă: „Noi suntem neamuri cu ei, pe noi ne-a anunțat în privința că a decedat. Noi nu mai știm nimic, ne-a anunțat că l-o găsit mort. Acum ce-a făcut, ce n-a făcut, Dumnezeu știe”.

În acest caz a fost deschis un dosar penal pentru omor, nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materiilor explozive.

Cercetarea la fața locului, care a durat aproape 24h, s-a încheiat, însă verificările continuă cu percheziția informatică, adică anchetatorii vor să vadă ce se afla în telefonul victimei.

Se pare că noaptea de marți spre miercuri, acestuia i-a explodat în mâini un dispozitiv artizanal, o bombă, după cum spun apropiații, pe care încerca să o confecționeze chiar în toiul nopții. Se pare că suflul exploziei i-a secționat artera femurală, iar bărbatul ar fi murit din cauza hemoragiei și a rănilor provocate, arată raportul preliminar al medicilor legiști.

Lângă el au fost găsite mai multe materiale explozive, dar și articole pirotehnice și elemente de muniție. Acestea au fost ridicate de brigada antitero din cadrul SRI, în siguranță și urmează să fie expertizate.

De asemenea, se fac cercetări și la nivelul Parchetului de pe lângă Tribunalul Ialomița, iar procurorii de acolo au deschis un dosar penal pentru omor, dar și pentru nerespectarea regimului armelor și munițiilor și nerespectarea regimului materialelor explozive.

Nimeni nu știe ce scop avea bărbatul pentru a construi această bombă, dar surse din rândul apropiaților spun că acesta obișnuia să confecționeze diverse astfel de articole, obiecte pe care le avea și le depozita în curte, de exemplu. La fața locului exista o machetă a turnului Eiffel, iar pasiunea pentru clădirile înalte reiese și din postările sale de pe rețelele de socializare, unde publicase recent mai multe fotografii cu clădiri înalte și turnuri.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult