Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce au convenit PNL și PSD despre veniturile românilor, de la 1 iunie, și cât de probabil e să pună promisiunile în practică

Your browser doesn't support HTML5 video.

Înainte să preia șefia guvernului, PSD va negocia cu PNL și măsurile pe care noul premier ar trebui să le pună în practică, de la 1 iunie.

Pe hârtie, totul sună bine. PSD ar vrea ca salariul minim să crească până în anul 2025 la 500 de euro, iar PNL spune că sunt bani ca pensiile mai mici de 3.000 de lei, să nu fie impozitate. Opoziția critică însă, propunerile.

PNL și PSD au agreat nişte măsuri pe care teoretic vor să le pună în practică. Dar până acolo mai este cale lungă. De exemplu, PSD ar vrea că salariul minim net să crească gradual până în 2025 la 500 de euro, adică aproximativ 2.500 de lei, în mână. În acest moment, sunt peste 1 milion de oameni care încasează 1.850 de lei. Politicienii nu au anunţat când şi cu ce procente vor creşte aceste salarii.

Pe de altă parte, liberalii nu vor majorarea salariului minim, ci susţin reducerea taxării muncii.

Specialiştii de la ambele partide ar trebui să se pună de acord, şi din iunie să pună în practică aceste promisiuni. Sunt cu atât mai greu de realizat, cu cât statul nu a încasat din taxe şi impozite cât și a propus.

Citește și
Marcel Ciolacu, Sorin Grindeanu
Marcel Ciolacu are mandat de la PSD să reducă numărul de ministere: ”Îmi doresc ca Grindeanu să rămână la Transporturi”

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult