Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Bugetul Capitalei este de peste șase miliarde de lei. Ce mari proiecte vor fi continuate

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cu o nevoie mare de investiții, Primăria Capitalei pornește la drum anul acesta cu un buget mai mic decât în 2023.

Din cele peste șase miliarde de lei pe care administrația le are la dispoziție, un miliard va fi folosit pentru subvențiile pentru căldură și transport.

Dar vor fi continuate și mari proiecte - vorbim despre rețeaua de termoficare și modernizarea liniei de tramvai.

Primăria Capitalei vrea să înlocuiască 70 de kilometri de conducte vechi, după ce în 2023 s-au schimbat aproximativ 50 - dintr-un total de aproape o mie de kilometri, cât masoară rețeaua principală.

Pentru capetele sistemului de termoficare, unde sunt cele mai grave probleme în timpul iernii, se vor instala 20 de minicentrale.

Nicușor Dan, primarul Capitalei: „Începem reabilitarea celor 50 de km linie de tramvai, avem bani puși in buget pentru asta. Avem în buget bani pentru extinderea liniei de tramvai, avem acele studii de fezabilitate care se termină anul acesta. Piața Unirii, inelul median, extinderea de la Băneasa, extinderea de pe București-Târgoviște”.

Mai bine de un miliard de lei din bugetul Bucurestiului va fi folosit pentru subvențiile acordate pentru căldură si transport public. Aceeași sumă va fi pentru investiții.

Vor fi bani și pentru educație. 20 de milioane de lei ar urma să ajunga la școli și licee din București pentru elevii care, în afara programului, vor să practice atletism, volei, handbal sau alte sporturi.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult