Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ziua Furiei în statele musulmane, după atacul asupra spitalului din Gaza. „Este ceea ce-și doresc Hamas, Hezbollah și Iran”

Your browser doesn't support HTML5 video.

Orientul Mijlociu a devenit un butoi de pulbere, gata să explodeze în orice clipă.

Atacul de la spitalul din Gaza a dat peste cap calculele de război din ambele tabere, și a stârnit un tsunami de furie în lumea musulmană.

A fost declanșată Ziua Furiei în majoritatea țărilor musulmane și pe hartă se pot observa statele marcate cu roșu în care au avut loc proteste de amploare. Totul, după atacul asupra spitalului din Gaza, și în ziua în care președintele american Joe Biden a venit în regiune, într-o încercare eșuată, evident, de a aduce pacea. Despre această pace spulberată discutăm cu profesorul Cristian Pârvulescu, analist politic.

Cristian Pârvulescu, analist politic: „Evident, cel mai mare risc este de escaladare, este ceea ce-și dorește Hamasul, Hezbollahul, Iranul, și vedem că reușesc să mobilizeze strada arabă în foarte multe state. Sigur, astăzi ne așteptam la aceste manifestații anunțate de aseară, datorită emotivității cauzată de explozia de la spital, sperăm că lucrurile vor rămâne sub control și zilele următoare, pentru că misiunea președintelui Biden e de a negocia cu liderii iordanian, egiptean și palestinian, întâlnirea cu președintele Autorității Palestinene, Mahmoud Abbas, n-a mai avut loc. A fost o jumătate de vizită, dacă vreți, toată lumea s-a întrebat de ce Joe Biden, în condițiile date, mai face vizita la Tel Aviv, a făcut-o pentru că a vrut să transmită clar că SUA nu pot fi intimidate și nici nu acceptă interpretări eronate. Faptul că Joe Biden a întărit această dezmințire israeliană a contat foarte mult, cel puțin pentru statele în care există opinie publică rațională și lideri raționali, dar pentru lumea arabă situația este explozivă și probabil va continua, gândiți-vă că vineri, poimâine, este zi de rugăciune și de obicei vinerea sunt manifestații foarte puternice, și ne putem aștepta ca și atunci să fie o zi a furiei.”

Mai multe detalii, în VIDEO.

Citește și
Joe Biden
Discurs în forță al președintelui Biden: Israelul, deși în suferință, nu trebuie să repete greșelile SUA de după 11 sept 2001

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult