Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ajutor nesperat pentru sătenii unei comune din Gorj. O echipă specializată merge la fiecare casă pentru a sacrifica porcii

Your browser doesn't support HTML5 video.

Sătenii dintr-o comună din Gorj primesc în această perioadă un ajutor nesperat din partea autorităților locale pentru a-și sacrifica porcii. O echipă specializată merge la fiecare casă și face munca a trei-patru bărbați.

Cum mulți dintre localnici sunt oameni în vârstă, nu s-ar descurca singuri.

În comuna Bălești tăiatul porcilor începe de la patru dimineața, când afară este beznă. Oamenii s-au programat din timp pentru a primi echipa specializată.

Nicolae Popescu, localnic: „Singur nu, când eram tânăr poate făceam și trei pe zi, dar nu singur, cu ajutorul celor din familie. Acum nu mai pot”.

Dumitru Copotoiu, localnic: „Totul e gratuit, trichineloza se face iar gratuit, e foarte bine. Dacă nu era echipa trebuia să chemăm trei oameni, patru oameni ajutor”.

Sandu Nițu, localnic: „Nu, nu mai ai cu cine, tineretul a cam plecat, oameni bătrâni cum suntem noi”.

Citește și
spital
Un bărbat din Olt a ajuns la spital după ce a consumat carne de porc „la garniță” preparată în decembrie 2021

Oamenii s-au trecut pe liste de luna trecută, iar numărul solicitărilor este de ordinul sutelor.

Ionuț Grecu, asistent veterinar, angajat al primăriei comunei Bălești: „Sâmbăta facem față mai greu, sunt oameni care se mai supără pentru că nu putem programa decât în jur de 40, de asta și începem de dimineață, dar în restul zilelor facem față, avem în jur de 30 – 40 pe zi, iar sâmbăta și duminica facem 50 – 60”.

Acum, singura grijă a localnicilor este să transforme cât mai repede carnea în cârnații și caltaboșii pe care îi vor pune pe masa de Crăciun.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult