Modifica setarile cookie
Toate categoriile

A murit Flavia Bălescu-Coposu, sora cea mare a lui Corneliu Coposu

Sora cea mare a fostului politician Corneliu Coposu, Flavia Bălescu-Coposu, a murit, miercuri, la vârsta de 96 de ani.

„Familia împreună cu Fundația Corneliu Coposu anunță cu profundă durere că astăzi, de ziua nașterii Maicii Domnului, a urcat la Cer sora cea mare a Seniorului Corneliu Coposu, doamna Flavia Bălescu-Coposu”, se arată într-un comunicat postat pe site-ul corneliu-coposu.ro.

Flavia Bălescu-Coposu s-a născut la Bobota, la data de 6 decembrie 1924, fiind a treia fiică a familiei părintelui protopop Valentin Coposu, primind numele de botez Flavia Lucia Terezia.

Aceasta a urmat cursurile școlii primare din Bobota, iar liceul la Beiuș. Era în clasa a V-a în momentul în care familia s-a refugiat la Coșlariu (jud. Alba), unde tatăl său, părintele protopop Valentin Coposu a mai păstorit doar un an, decedând în 1941.

Ultimii doi ani de liceu i-a urmat la Blaj. A terminat liceul în 1943 și s-a înscris la Academia de Științe Economice din București.

Citește și
statuia lui Corneliu Coposu
Testamentul politic al lui Corneliu Coposu, găsit după 23 de ani. Când va fi făcut public

La terminarea facultății, din cauza „recomandărilor“ primite nu a găsit niciun loc de muncă. În luna martie 1948 a reușit, totuși, să se angajeze ca zilieră la Statistică, la recensământul agricol care începuse.

Apoi, aceasta a lucrat la o fabrică de construcţii la Canalul Dunăre-Marea Neagră, unde se lucra şi cu deţinuţi politici, printre care era şi fratele său, Corneliu Coposu.

Flavia Bălescu-Coposu a mai lucrat la un atelier care s-a desființat în 1955, când a luat fiinţă Fabrica de Maşini Unelte.

La data de 14 februarie 1960, Flavia Coposu s-a căsătorit cu Constantin Bălescu.

La 17 iulie 1996, alături de Rodica, sora sa, a înființat Fundația Corneliu Coposu.

În anul 2009, Flavia Bălescu-Coposu, alături de Rodica Coposu, sora sa, a fost decorată de către Majestatea Sa Regele Mihai I al României cu „Crucea Casei Regale a României“.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult