Gala Corneliu Coposu. Concert caritabil Jan Akkerman la Teatrul Național din București

21-10-2019 11:49

Jan Akkerman

Fundația Corneliu Coposu împreună cu Fundația Hanns Seidel și Fundația Academia Civică organizează pe dată de 11 noiembrie, 2019, la Teatrul Național (Sala Mare), cu începere de la ora 18.30, “Gala Corneliu Coposu – Ediția a IV-a”.

 

În cadrul evenimentului va avea loc lansarea volumului de poezii semnate de Corneliu Coposu și un extraordinar concert caritabil semnat de inconfundabilul JAN AKKERMAN.

În cadrul galei de anul acesta, Fundația Corneliu Coposu și partenerii săi vor lansa un volum de versuri de Corneliu Coposu, gândite în detenție și scrise după 17 ani, la ieșirea din închisoare.

Cuvânt înainte: Ana Blandiana

Prezintă: Alex Ștefănescu

Cele mai frumoase poeme vor fi citite de Ion Caramitru.

Jan Akkerman, cunoscutul artist olandez și considerat unul din cei mai mari chitariști ai lumii, este invitat la București să susțină un concert caritabil în cadrul Galei, unde va interpreta, alături de trupa să, piese de pe ultimul album, "Close Beauty", ce va fi lansat pe 25 octombrie anul acesta, după 8 ani de pauză, dar și piese consacrate din repertoriul sau artistic de peste 50 de ani.

Biletele pot fi achiziționate din rețeaua eventim.ro, entertix.ro, mystage.ro și la Casă de bilete a Teatrului Național, la următoarele categorii de prețuri:

CATEGORIA I – 349 lei
CATEGORIA ÎI – 300 lei
CATEGORIA III – 249 lei
CATEGORIA IV – 199 lei
Elevi, studenți, pensionari – 99 lei

În acest an, sumele obținute din vânzarea biletelor și din alte donații, vor fi direcționate către școlile cu predare în limba română din nordul Bucovinei (Ucraina), pentru realizarea și dotarea laboratoarelor de limba și literatură română.

Donațiile vor putea fi făcute în contul special deschis la Banca Comercială Română:
RO56 RNCB 0082 0441 5695 0010, cu mențiunea
“PENTRU ȘCOLILE DIN NORDUL BUCOVINEI”.

Ca în fiecare an, Gala Corneliu Coposu debutează cu premierea câștigătorilor concursului de eseuri, aflat la a IV-a ediție, anul acesta având tema ”Prin ce diferă România din 2019 de România de până în 1989?”

Juriul este format din:

Ana Blandiana, scriitor, președinte al juriului;
Doina Alexandru, journalist;
Dan Pavel, profesor de ştiinţe politice;
Ioana Boca, istoric;
Tudor Călin Zarojanu, scriitor și journalist.
Premiile acordate vor fi după cum urmează:

Premiul I – 3000 lei
Premiul ÎI – 1200 lei
Premiul III – 800 lei

Fundația Corneliu Coposu își propune, începând din acest an, să lanseze campanii de strângere de fonduri pentru promovarea și punerea în practică a unor cauze și țeluri pentru care a luptat și a militat Corneliu Coposu, pentru care și-a dedicat atâția ani din viață și, nu în ultimul rând, pentru care Fundația Corneliu Coposu și-a asumat rolul de continuator al transmiterii valorilor și moralitătii celui care a fost Corneliu Coposu.

Fundația Corneliu Coposu a stabilit ca obiectiv pentru acest an, strângerea de fonduri pentru școli românești din nordul Bucovinei (Ucraina) prin intermediul unui concert extraordinar susținut de celebrul artist olandez, chitarist de excepție, Jan Akkerman.

Sumele obținute din vânzarea biletelor pentru evenimentul anunțat și donațiile private făcute de toți susținătorii cauzei fundației vor fi direcționate, anul acesta, pentru dotarea și facilitarea unor proiecte de susținere a copiilor școlilor românești din nordul Bucovinei.

Contul deschis cu această ocazie, va rămâne operabil pană la dată de 31 decembrie 2019, pentru cei ce doresc să facă donații și după eveniment.

La Gala vor fi prezenți beneficiari ai donațiilor.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO