Modifica setarile cookie
Toate categoriile

36 de muncitori srilankezi, blocați în Otopeni după ce au fost concediați de la fabrică

Your browser doesn't support HTML5 video.

36 de muncitori srilankezi, concediaţi de o fabrică de confecţii din Botoşani, au fost aduşi duminică seară pe aeroportul Otopeni. Străinii sperau să se întoarcă acasă, dar zborurile spre ţara lor sunt sistate.

Ministrul Muncii, Violetă Alexandru, i-a vizitat şi încearcă să le găsească alt loc de muncă în România.

Muncitorii din Sri Lanka au sosit pe Aeroportul Otopeni cu speranţa că vor putea pleca acasă sau că îşi vor găsi o altă slujbă până în august, când le expiră permisul de muncă. Drumul a fost asigurat de o firmă de transport din Botoşani.

Cum zborurile spre ţara lor sunt sistate în această perioadă, autorităţile au fost nevoite să găsească soluţii alternative.

Cei 36 de cetăţeni Sri Lankezi au fost cazaţi între timp la un hotel din Otopeni. Cu toţii le-au transmis autorităţilor că nu vor să se întoarcă la Botoşani, dar nici la ei în ţară, drept urmare Ministrul Muncii a sosit aici în vizită pentru a găsi soluţii şi eventual pentru a le găsi un nou loc de muncă în România.

Citește și
protest muncitori români germania
Legile germane, schimbate în urma protestului românilor exploataţi în "ţara corectitudinii"

Scandalul a început acum o lună, când unul dintre muncitorii srilankezi de la o fabrică de confecţii din Botoşani s-a infectat cu COVID 19 şi a fost internat. 6 colegi au intrat automat în izolare. De teamă, şi restul au vrut să se izoleze. Drept urmare, au lipsit de la serviciu cel puţin o săptămână, iar angajatorul le-a desfăcut contractele de muncă.

"Ne simţim umiliţi. Nu ne-am aşteptat, am primit salariile tăiate."

"Am lucrat pentru această companie timp de 15 luni, dar am primit salariul întreg doar pentru 3 sau 4 luni, celelalte salarii au fost tăiate. "

După ce li s-au desfăcut contractele, cetăţenii străini au cerut să plece spre Roman, însă autorităţile i-au plasat în carantină instituţionalizată 14 zile.

Potrivit contractului de muncă, dacă nu îşi găsesc un nou serviciu în următoarele 90 de zile, srilankezii vor fi nevoiţi să se întoarcă în ţara natală.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult