Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un bărbat riscă să-și petreacă restul vieții în închisoare după și-a ucis prietenul din copilărie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Crimă oribilă în judeţul Iaşi, unde un bărbat riscă să-şi petreacă restul vieţii în spatele gratiilor, după ce şi-a omorât prietenul din copilărie.

Cei doi obişnuiau să bea şi stăteau mai tot timpul împreună. Aşa s-a întâmplat şi în ziua fatală, spun procurorii. Înfuriat, agresorul l-a lovit nenumărate ori pe prietenul său, până când acesta a căzut, secerat, fără suflare.

Întâmplarea a avut loc în comuna Mogoșești, la casa agresorului. Cei doi bărbaţi, prieteni şi rude prin alianţă, nu aveau familie şi locuiau mai mult împreună. În ziua tragediei, au băut împreună şi, la un moment dat, s-au luat la ceartă. Scandalurile între ei nu erau o noutate, spun vecinii. Cel mai adesea apăreau din cauză că agresorul, proprietar, era nemulţumit că prietenul său se aciuase la casa sa şi nu mai putea scăpa de el.

Vecin: „Erau rude şi prieteni, făceau un ban împreună, mâncau împreună, stăteau împreună. Au fost pe la magazin, au băut, s-au tăiat, s-au omorât”.

Vecină: „Este vinovat mai mult mortul. Îi lua mâncarea, amândoi se duceau cu ziua în sat, locuiau împreună, dar nu cu acordul criminalului. De multe ori venea şi-i lua mâncarea din casă, dormea la el în pat. De multe ori l-a lovit”.

Citește și
Un regizor de film a fost ucis de părinții săi, pentru că nu s-a căsătorit până la 47 de ani
Un regizor de film a fost ucis de părinții săi, pentru că nu s-a căsătorit până la 47 de ani

Vecin: „De multe ori îl bătea şi îi lua mâncarea, de multe ori se căina că îi ia mâncarea şi îl bate”.

Vecin: „Unul dormea şi altul a venit beat şi l-a luat şi l-a tăiat. Nu a mai avut timp să se scoale din pat”.

La casa agresorului, în vârstă de 62 de ani, au ajuns mai multe echipaje de salvare şi de poliţie. Din păcate, victima sa şi prieetenul lui cel mai bun, bărbatul de 58 de ani, nu a mai putut fi salvat.

Diana Cimpoeșu, medic-șef UPU-SMURD Iaşi: „A fost trimis acolo echipaj de la SAJ cu medic, care a constat că pacientul era în stop cardio-respirator instalat de mai multă vreme, plăgi înjunghiate multiple, printre care şi una toracică anterioară stânga. A fost constatat decesul”.

Cel care şi-a înjunghiat cu atâta cruzime prietenul a fost reţinut imediat, iar acum se află în arest preventiv pentru 30 de zile.

Mihaela Apostol, prim-procuror la Parchetul Tribunalului din Iaşi: „Medicul legist a concluzionat că moartea victimei s-a datorat insuficienței cardio respiratorii acute, prin multiple plăgi înjunghiate”.

Individul avea discernământ când şi-a lovit cu bestialitate amicul, au constatat psihiatrii. Dacă va fi găsit vinovat pentru omor, el riscă până la 20 de ani de închisoare.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult