Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Avalanşă la Bâlea Lac. Un salvamontist a murit ”din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat”

Your browser doesn't support HTML5 video.

O avalanșă care s-a produs vineri după-amiaza în zona Bâlea a ucis un om, au anunțat reprezentanții Salvamont Sibiu. Avalanșa a surprins 4 persoane. Trei s-au salvat singure, însă un bărbat a fost scos de sub zapadă, fără semne vitale.

”Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a fost informat asupra producerii unei avalanșe la Bâlea Lac, cu o victimă care din păcate, nu a mai putut fi resuscitată.” - a transmis șeful Salvamont Sibiu.

Mai mult decât atât, acesta a precizat că victima este un coleg de la Salvamont, care se afla în timpul liber în momentul producerii tragediei.

"Victima a fost adusă la Balea Cascadă şi urmează să fie predată IML-ului. Victima era în vârstă de 33 ani, angajat în SPJ Salvamont Sibiu'', a precizat directorul Salvamont Sibiu, Dan Popescu, potrivit Agerpres.

Potrivit acestuia, salvamontistul care a decedat a fost prins într-o avalanşă de mari dimensiuni şi a decedat în urma impactului cu nişte stânci peste car a fost aruncat de avalanşă.

Citește și
Pericol de avalanșă în Munții Făgăraș. Riscul unui astfel de fenomen pe o scară de la 1 la 5 este de 4
Pericol de avalanșă în Munții Făgăraș. Riscul unui astfel de fenomen pe o scară de la 1 la 5 este de 4

"Avalanşa a avut linie de fractură undeva la 250 metri şi cale de rulare 400 metri diferenţă de nivel, lungime 800 metri. Victima a suferit leziuni incompatibile cu viaţa din cauza impactului cu stâncile peste care a fost aruncat", a spus Dan Popescu.

În zonă a fost solicitat şi elicopterul SMURD, în speranţa că salvamontistul prins sub avalanşă va putea fi salvat, a transmis ISU Sibiu.

În urmă cu 3 zile, respectiv în 13 februarie, Serviciul Public Județean Salvamont Sibiu a anunțat pe pagina sa de Facebook că intră în vigoare o ”avertizare grad 4 din 5 de avalanșă în masivul Făgăraș”.

De asemenea, Salvamont Sibiu avertiza turiștii în 15 februarie că ”riscul de avalanșă este 4 din 5 și nu recomandăm practicarea sporturilor de iarnă în zonă”.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult