Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cârciumar din Comarnic, condamnat, după ce a ucis cinci persoane cu alcool metilic pe post de țuică

Your browser doesn't support HTML5 video.

De opt ani a fost nevoie ca Tribunalul Prahova să dea o primă sentință într-un caz uluitor.

Un cârciumar din Comarnic este acuzat că a provocat moartea a cinci persoane, cărora le-ar fi vândut o substanță otrăvitoare... pe post de țuică.

Cârciumarul a fost trimis în instanţă pentru omor calificat. E acuzat că le-a vândut clienţilor, cu bună știință, alcool metilic, în loc de ţuică sau vodcă.

Alcoolul metilic este extrem de otrăvitor. Ingerarea chiar şi a unei cantităţi foarte mici este periculoasă. Contactul sub formă de vapori, spre exemplu, poate provoca orbirea, iar cantitățile mari duc la deces. Așa s-a întâmplat și cu cinci persoane care au cumpărat și consumat alcoolul de la localul lui Ion Bârlică.

Pe tot parcursul procesului, care a durat 8 ani, omul a susţinut că nu alcoolul vândut de el le-a dus la moartea sătenilor. Anchetatorii au dovedit, însă, că știa foarte bine ce le dă.

Tribunalul l-a condamnat, în prima instanţă, la o pedeapsă de 3 ani şi 4 luni de închisoare cu executare.

În plus, cârciumarul va trebui să plătească despăgubiri de câte 8.000 de euro familiei fiecărui decedat. Instanţa a decis şi că nu va mai putea vinde niciodată băuturi alcoolice.

Pe lângă omor calificat, Ion Bârlică a mai fost condamnat şi pentru falsificarea sau substituirea de alimente sau produse.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult