Modifica setarile cookie
Toate categoriile

(P) Cum alegi corect lungimea unghiilor: Ghid practic pentru unghii perfecte

Unghiile sunt importante pentru aspectul general.

Atunci când le alegi lungimea, inițial pare că trebuie să iei o decizie simplă, însă, în realitate, sunt mai multe aspecte pe care trebuie să le iei în calcul pentru a obține un aspect armonios și pentru a asigura confortul în activitățile zilnice. Lungimea unghiilor nu afectează doar estetica manichiurii, ci și sănătatea unghiilor și ușurința cu care le poți întreține. Îți vom explica în cele ce urmează tot ce trebuie să iei în calcul în acest sens.

Stilul de viață și activitățile zilnice

Printre cei mai importanți factori de luat în calcul în momentul în care alegi lungimea unghiilor este chiar stilul tău de viață. Dacă ai un loc de muncă activ, unde mâinile tale nu sunt frecvent expuse la efort fizic sau la contact cu diverse obiecte, unghiile lungi pot să nu fie cea mai bună opțiune.

Pentru un stil de viață activ, cum ar fi cel al persoanelor care lucrează în domenii care necesită intensivă a mâinilor (cum ar fi medicina, bucătăria sau îngrijirea copiilor), unghiile scurte sunt mai practice. Ele sunt mai puțin predispuse la rupere sau deteriorare și îți oferă mai mult control în sarcinile zilnice. În cazul în care ai un job de birou sau un stil de viață mai sedentar, unghiile lungi pot fi o bună opțiune. Ele adaugă eleganță și pot completa un look sofisticat, fără să te împiedice în sarcinile zilnice.

Forma și sănătatea unghiilor

Este important să ai unghii sănătoase și le poți obține doar cu lungimea potrivită. Dacă ai unghii fragile sau care se rup ușor, este recomandat să le păstrezi scurte. Unghiile lungi, fragile, sunt mult mai predispuse la rupere și pot necesita mai multă întreținere.

Forma naturală a unghiilor este și ea foarte importantă. Dacă unghiile sunnt late sau rotunde, lungimea potrivită poate varia. Unghiile scurte evidențiază o formă naturală rotundă, oferind un aspect mai echilibrat și mai elegant. Unghiile subțiri și cu un pat unghial lung pot fi medii. Varianta lor lungă va accentua forma și le va da un aspect rafinat.

Forma mâinilor și a degetelor

Uneori lungimea unghiilor poate schimba aspectul general al mâinilor tale. Degetele lungi și subțiri sunt ajutate de unghii lungi. Degetele scurte și groase arată mai bine cu unghii medii sau scurte.

Dacă ai degete scurte, unghiile mai lungi pot da iluzia unor degete mai lungi și mai elegante. Totuși, este important să nu exagerezi cu lungimea, deoarece unghiile prea lungi pot crea un aspect disproporționat. Pentru mâinile mari sau pentru degete groase sunt recomandate unghiile medii sau scurte. Ele vor oferi un aspect echilibrat și îngrijit, conform nailsup.ro

Poți alege lungimea în funcție de evenimentele speciale din viața ta. Dacă ești pregătit pentru un eveniment important așa cum sunt nunțile și petrecerile fastuoase, unghiile lungi și stilizate adaugă un plus de eleganță ținutelor. Pentru activitățile zilnice, cum ar fi mersul la serviciu sau îngrijirea casei, unghiile mai scurte sau medii sunt mai practice. Astfel, nu se vor rupe ușor și vei putea să îți folosești mâinile fără disconfort.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult