Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Organizatorii paradei Bucharest Pride 2023, pentru susținerea comunității LGBT, se așteaptă la 15.000 de participanți

Your browser doesn't support HTML5 video.

Organizatorii paradei ”Bucharest Pride” de anul acesta, pentru susținerea comunității LGBT, se așteaptă ca la eveniment să participe cel puțin 15.000 de oameni.

În emisiunea exclusiv online MyImpact a fost invitată Alex Zorilă, organizatoarea Bucharest Pride la Asociația ACCEPT.

Alex Zorilă: ”Pregătim o săptămână plină de evenimente, 21-29 iulie. 29 iulie este marșul Bucharest Pride, unde ne așteptăm să fie aproximativ 15.000 de participanți, ca anul trecut, iar în săptămâna 21-29 avem o săptămână plină de evenimente cu proiecții de filme, cu expoziții. Pride Park se întâmplă între 26-29 iulie, care este un festival oudours în Parcul Izvor, unde vom avea concerte ale artiștilor din comunitatea LGBT”.

Alex Daragiu: Ai spus că vă așteptați să vină cel puțin la fel de mulți oameni ca anul trecut, dar anul trecut a fost cumva pandemic, un pic.

Alex Zorilă: ”Da, a fost mai puțin pandemic decât 2021, dar încă post-pandemic. Anul acesta, cred că lumea se simte destul de confortabil încât să vină în număr destul de mare.”

Citește și
Biserica ia act ”cu adâncă durere” de faptul că în Duminica Părinților și Copiilor se organizează o paradă gay la Iași
Biserica ia act ”cu adâncă durere” de faptul că în Duminica Părinților și Copiilor se organizează o paradă gay la Iași

Întrebat de realizatorul emisiunii, Alex Daragiu, cum crede că s-a schimbat societatea românească în ultimii ani, în privința minorităților sexuale, reprezentanta Asociației ACCEPT spune că - după 18 ani de la organizarea primei parade gay - comunitatea este acum ”din ce în ce mai mare”.

”Au trecut deja 18 ani de la primul Bucharest Pride, din 2005. Deja 2005 venea după 2001, în care a fost anul decriminalizării homosexualității în România. Atunci erau aproape 100 de persoane la marș, un marș destul de violent asupra comunității LGBT. Ne amintim că se aruncau cu roșii în participanți, cu pietre, erau huduiți oamenii care participau la marș, dar lucrurile s-au schimbat. Societatea românească s-a schimbat. Au trecut 18 ani, iar deja avem foarte mulți aliați care se alătură cauzei noastre. Avem o comunitate din ce în ce mai mare, care nu mai trăiește această frică de a se expune și putem să observăm această eliberare care a venit și prin munca Asociației ACCEPT de a da un spațiu oamenilor să se exprime, de a afișa persoane LGBT.” - a mai spus Alex Zorilă.

Urmăriți integral interviul cu reprezentanta Asociației ACCEPT în înregistrarea VIDEO a emisiunii!

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult