Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Firma care a creat Angry Birds va fi vândută pentru 706 de milioane de euro gigantului japonez Sega

Gigantul japonez al jocurilor video Sega a făcut o ofertă de 706 de milioane de euro pentru preluarea producătorului jocului Angry Birds, compania finlandeză Rovio Entertainment Oyj.

Consiliul de administraţie al Rovio sprijină oferta, a adăugat compania, ale cărei jocuri au fost descărcate de peste 5 miliarde de ori.

Între timp, franciza sa Angry Birds a fost licenţiată pentru alte produse de divertisment şi de consum.

Sega, cu sediul în Tokyo, a fost fondată în 1960 şi este cunoscută mai ales pentru francizele Sonic the Hedgehog şi Total War, precum şi pentru consolele sale populare în anii 1990.

Compania japoneză vrea să folosească Rovio pentru a-şi extinde prezenţa pe piaţa jocurilor mobile şi a spus că va folosi capacităţile sale de dezvoltare a jocurilor mobile operate în direct pentru a stimula dezvoltarea versiunilor pe mobil ale jocurilor sale existente.

Citește și
Jocul săptămânii. The Settlers revine cu New Allies după 14 ani
Jocul săptămânii. The Settlers revine cu New Allies după 14 ani

”Pe piaţa globală a jocurilor de noroc în creştere rapidă, piaţa jocurilor mobile are un potenţial deosebit de mare, iar obiectivul pe termen lung al SEGA a fost să-şi accelereze expansiunea în acest domeniu”, a declarat directorul general al grupului Sega Sammy, Haruki Satomi, într-un comunicat.

Angry Birds este ”iubit în întreaga lume”, a spus el.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult