Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, fugit în Republica Moldova, nu va primi acolo azil politic

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a pierdut procesul împotriva președintelui Republicii Moldova în care a cerut anularea unui decret de respingere a cererii de acordare a azilului politic.    

Decizia irevocabilă a fost luată de Curtea Supremă de Justiție de la Chișinău, potrivit publicației Ziarul de Gardă din Republica Moldova.

În 4 mai 2022, Cristian Rizea a acționat în instanță împotriva președintelui Republicii Moldova, cerând anularea unui act administrativ cu caracter normativ, invocat în respingerea cererii sale de acordare a azilului politic.

 

Rizea a fugit în Republica Moldova în 2018, după ce a fost condamnat, în România, la patru ani de închisoare pentru trafic de influență și spalare de bani.

 

Citește și
Fostul deputat român Cristian Rizea, trimis în judecată în Republica Moldova. Care sunt acuzațiile
Fostul deputat Cristian Rizea, trimis în judecată în Moldova, unde a fugit după condamnarea din România

În noiembrie 2020, Igor Dodon, atunci președintele Moldovei, i-a retras cetățenia, fostul deputat fiind acuzat că a obținut ilegal cetățenia Republicii Moldova.

Procurorii moldoveni au ajuns la concluzia că în procesul acordării cetăţeniei Republicii Moldova pentru fostul deputat român Cristian Rizea au fost comise presupuse ilegalităţi de natură penală, respectiv fals în declaraţii.

 

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult