Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost reținut în Chișinău și va fi extrădat în România

Ultima actualizare: 03-11-2020 17:51
cristian rizea
Inquam

Fostul deputat PSD Cristian Rizea, dat în urmărire internaţională, a fost reținut, marți, după ce președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, i-a retras cetățenia.

L-au condus la organul de Poliție. Ne aflăm în fața unui abuz în fața lui Igor Dodon. El poate veni în România în noaptea asta sau niciodată”, a declarat avocatul lui Cristian Rizea, Alexandru Morărescu, potrivit jurnal.md.

Conform sursei citate, poliția de la Chișinău a anunțat că au fost demarate procedurile de extrădare în România.

Astăzi, i-a fost retrasă cetățenia prin decretul președintelui Republicii Moldova, Igor Dodon, după ce a fost obținută într-un mod fraudulos, în anul 2018, fiind inițiate procedurile în corespundere cu cadrul normativ. Autoritățile au demarat procedura de extrădare, în corespundere cu acordurile bilaterale privind aplicarea legii penale dintre Republica Moldova și România”, a informat poliția printr-un comunicat.

Anterior, într-un mesaj postat pe Facebook, împreună cu o fotografie care părea să arate un decret de retragere a cetățeniei Republicii Moldova, fostul parlamentar PSD a anunțat că va contesta în instanță decizia președintelui Igor Dodon.

”Dragi Români, infractorii pe care îi devoalez au plătit milioane de euro mafiei politice din Moldova condusă de Igor Dodon și Vladimir Plahotniuc pentru a îmi retrage în mod abuziv cetățenia Republicii Moldova ! Mă voi lupta în instanța aici la Chișinău și sper cu ajutorul vostru și al lui Dumnezeu să pot reuși! Adevărul Învinge Întotdeauna” - a scris el, marți, pe rețeaua de socializare.

Fostul deputat PSD Cristian Rizea a fost condamnat la 4 ani şi 8 luni de închisoare, cu executare, pentru trafic de influenţă şi spălare de bani.

El ar fi obținut ilegal cetățenia Republicii Moldova, a afirmat un deputat de la Chișinău, care a prezentat și un răspuns al autorităților cu privire la politicianul fugar.

De asemenea, președintele Igor Dodon a declarat că nu el i-a acordat cetățenia lui Cristian Rizea și a dat asigurări că îi va retrage cetățenia și că îl va extrăda.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO