Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii care au avut șansa de a da concurs de admitere în martie. Unii au plâns de emoție

Your browser doesn't support HTML5 video.

Peste 1750 de liceeni și-au luat inima în dinți și au susținut duminică un concurs la Cluj care le permite să intre la Facultatea de Matematică şi Informatică fără să mai dea admiterea din vară, după ce iau Bacalaureatul.

Concurența este mare, așa că viitorii informaticieni s-au pregătit din timp. Sălile universităţii Babes-Bolyai din Cluj s-au umplut de elevii veniţi din toată ţara.

Reporter: "Te-ai speriat când ai văzut atât de mulţi elevi şi colegi de-ai tăi?

Andreea, elevă din Suceava: "Da, puţin. Am şi plâns".

Reporter: "De ce?"

Andreea: "Nu ştiu, emoţii." Alexandra, elevă din Mediaş : "Mă simt pregătită. M-am pregătit destul de mult, mai ales că îmi place foarte mult informatica. Şi fie ce-o fi! Până la urmă." Toţi condidatii vor să ia punctaj maxim la concursul de informatică sau matematica. Astfel ar scăpa de examenul de admitere şi ar fi avea locul asigurat din toamnă la facultate.

Elevă din Bistriţa: "Încerc să dau un concurs la facultate, dar mă pregătesc să văd poate intru acum, poate scap." Primii şase clasaţi la fiecare secţiune vor primi din oficiu media 10 la admitere, dacă vin în vară să se înscrie la facultate, iar "pentru ceilalţi participanţi, premiul este faptul că în locul probei scrise din vară îşi pot folosi nota pe care o obţin la acest concurs", a spus Marcel Șerban, prodecan conf. Dr. UBB Cluj.

Citește și
admitere liceu, calcul, medie, ministerul educatiei, schimbare
Nouă schimbare pentru admiterea la liceu. Cum ar putea fi calculată media claselor 5-8

Elevii vor afla rezultatele miercuri, când se vor afişa pe site-ul facultăţii.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult