Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Ce înseamnă, pentru elevi, ”scenariul roșu” Covid al unui oraș. Când se fac cursuri online

Your browser doesn't support HTML5 video.

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a explicat, din nou, miercuri, ce se întâmplă atunci când o localitate intră în ”scenariul roșu” al infectărilor cu Covid-19, iar unele școli intră în sistemul de cursuri online.  

Potrivit datelor oficiale anunțate miercuri, 12 ianuarie 2022, rata de infectare cu Covid-19 calculată la 14 zile pentru Bucureşti a ajuns la 3.32.

Astfel, Capitala intră în scenariul roșu și vor fi impuse noi restricții.

Iată și lista orașelor cu incidența mai mare sau egală cu 3/1000 de locuitori:

Ministrul Educației a precizat în emisiunea ”Vorbește lumea” de la PRO TV că săptămânal, în fiecare vineri, este publicată lista școlilor cu rata de vaccinare - în funcție de care elevii trec în sistem online.

”Conform prevederilor în vigoare la acest moment, momentul la care vorbim, avem un ordin de ministru comun, educație sănătate. În acest ordin de ministru se precizează că ziua de raportare, de referință, este ziua de vineri. Cu alte cuvinte, în ziua de vineri, localitățile care au depășit rata de incidență 3 la mie - precum Bucureștiul, care se află deja la 3,2 - pot derula activitate cu prezență fizică doar în măsura în care rata de vaccinare este de peste 60 %, rata de vaccinare a personalului din fiecare școală în parte. Avem în acest moment, în București, mai puțin de 10 % școli care nu au rata de vaccinare 60 %, dar vom vedea care este nivelul, vineri.”

Citește și
Cluj Napoca
Cluj-Napoca a intrat în scenariul roșu. Incidența orașului a depășit 5 la mia de locuitori

Reporter: În țară, care sunt școlile cu cele mai multe școli online?

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu: ”Avem, conform raportării de luni un număr de 14.000 de școli în care rata de vaccinare este de peste 60 %. Avem, de asemenea, și un număr redus de școli în care rata de vaccinare este sub 60 %, dar important este că avem 2838 de școli în care rata de vaccinare este de 100 %. Apreciez responsabilitatea colegilor din acest număr important de școli.”

Cursuri online în scenariul roșu: elevi afectați medical

 

Pe de altă parte, Cîmpeanu susține că au început să apară tot mai multe cazuri de elevi care sunt afectați medical de sistemul prelungit al cursurilor online.

”Cu siguranță este mai bine fizic. Evităm pierderi educaționale, evităm pierderi la nivel de .. tulburări socio-emoționale, evităm pierderi la nivel medical. Am înțeles că sunt din ce în ce mai multe cazuri de elevi care reclamă afecțiuni oftalmologice din cauza acestei perioade lungi de predare online.” - a mai spus Cîmpeanu.

 

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult