Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Vinde bijuterii făcute manual ca să întrețină adăpostul de câini abandonați pe care îl are acasă

Your browser doesn't support HTML5 video.

Zeci de meșteșugari din Mureș și-au dat întâlnire în acest sfârșit de săptămână, în centrul oraşului Târgu Mureș.

Cei care ajung acolo pot afla cum se fac iile brodate, săpunurile de casă cu miros de vin sau ciocolată, uleiurile, dar și gemurile.

Iar printre bunătăți, puteți afla și povestea unui adăpost de animale, care supraviețuiește din vânzarea de bijuterii!

Între coliere, braţări şi cercei o întâlnim pe doamna Magdolna. Lucrează fără încetare şi cu multă migală la bijuteriile de care este foarte mândră.

La numai câţiva kilometri de Târgu Mureş, curtea doamnei Magdolna a devenit un adevărat paradis al animalelor abandonate, pe care le întreţine din bijuteriile vândute.

Magdolna Darabont: „De 15 ani de când m-am mutat la ţară şi am adăpostul de câini nu ştiam din ce să îi întreţin, din ce să fac rost să le dau de mâncare. Deci adunăm câinii, dar hrana nu există. Şi am aflat de târgurile de meşteşugari. Din asta le cumpăr, că din pensia mea nu.”

Fiecare animal are o poveste - cei mai mulţi au fost salvaţi din situaţii limită. Cel mai recent membru al adăpostului este o căţeluşă abandonată de stăpâni, care a adus pe lume patru pui. Fiecare patruped are propria cuşcă, iar de curăţenie şi hrană se ocupă soţul doamnei Magdolna.

Cei care ajung la târg pot da o mână de ajutor animalelor salvate. Şi tot aici îi întâmpină şi alte surprize - vizitatorii pot afla secretul iilor româneşti. Florea Bucşa: „Cine cunoaşte calitatea pânzei mai degrabă îşi ia o ie. Am avut nişte clienţi din Spania şi au cerut să le dau, bărbat şi femeie, la fel că se duc la nuntă şi m-am bucurat că se duc în Spania cu iia noastră românească.”

Târgul din centrul oraşului este deschis până duminică seara.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult