Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Urși în căutare de hrană la Grădina Zoo din Târgu Mureș. Au rupt încuietoarea tomberoanelor pentru a mânca

Your browser doesn't support HTML5 video.

Grădina zoologică din Târgu Mureș a fost vizitată, din nou, de urși. Trei pui, însoțiți de mamă, au fost filmați în timp ce dau iama printre tomberoane, în căutare de mâncare.  

Oaspeții nepoftiți și-au făcut apariția după lăsarea întunericului, când programul de vizitare se terminase.

Containerele erau închise, dar femela, perseverentă, a reușit să ajungă la resturi din a doua încercare. În imaginile surprinse de camerele de supraveghere se vede cum ursoaica și cei trei pui ajung în zona în care se află tomberoanele grădinii zoologice din Târgu Mureș.

Femela a înaintat și s-a cățărat hotărâtă să pună „mâna" pe resturile depozitate acolo. În ciuda eforturilor depuse, nu a izbutit. Așa că a renunțat și a plecat, împreună cu ursuleții.

Însă oaspeții nepoftiți au revenit în scurt timp. De această dată, ursoaica a reușit să rupă închizătoarea tomberonului și a început să mănânce. Imediat s-au apropiat și puii, care i-au urmat exemplul. Familia, probabil cu foamea potolită, a dispărut apoi în pădure.

Citește și
urs brun
Țara din Europa în care au fost uciși 150 de urşi în primele zile ale sacrificării lor anuale

Szantho Janos, director Grădina Zoologică Târgu Mureș: „Știm că aici, în jurul grădinii zoologice, e pădure mare și sunt urși mai mulți. Știam că există și o femelă cu pui. Dar acum a apărut încă o femelă cu trei pui care ne-a vizitat. Noi avem containere închise. Dar totuși au spart un container de plastic și au luat ceva de mâncare."

Angajații spun că vor monitoriza locul pentru a vedea dacă musafirii se vor întoarce. Deși tomberoanele sunt închise, iar deșeurile erau ridicate în mod regulat de firma de salubritate, responsabilii au decis ca de acum să fie luate zilnic.

 Korondi Kinga, reprezentant zoo: „Ne-a condus la ideea să începem procedura care este prescrisă de lege și am anunțat organele abilitate. Noi nu suntem separați de lumea sălbatică. Prezența ursului în zonele locuite se datorează faptului că găsesc mâncare ușoară, de exemplu în tomberoane."

De la începutul anului, mai mulți urși care își duceau traiul în preajmă au fost relocați. Iar un exemplar care a omorât mai multe animale de la zoo a fost împușcat.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult