Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Un constănțean a stabilit un nou record: A înotat timp de nouă ore de la Agigea la Mangalia

Constănțeanul Bogdan Zurbagiu a stabilit un nou record pe distanță de 35 de km, în Marea Neagră, în weekend. El a înotat timp de nouă ore continuu de la Agigea la Mangalia.

El a înotat la distanță de un kilometru de țărm. Pe uscat, l-au însoțit doi maratoniști. Cei doi au făcut cursa pe plajele din stațiuni și pe terenul accidentat dintre ele. Totul a fost supravegheat și de o echipă care s-a deplasat cu un yacht cu vele, oamenii fiind pregătiți să intervină în caz de nevoie, conform Dobrogea TV.

„Cred că am plecat pe la 7, nu mai știu exact. Și-am înțeles c-am făcut aproape nouă ore. Agigea, Mangalia... am văzut aproape toate stațiunile”, a declarat Bogdan Zurbagiu.

„Au fost curenți, a trebuit pe alocuri s-o luăm mai din larg, alte părți mai aproape de mal. Mi-a ridicat destul de multe provocări: valurile, hula, mi-au ridicat destul de multe probleme, dar mă bucur c-am reușit”, a continuat Bogdan Zurbagiu.

El nu este înotător de profesie, ci lucrează în finanțe-bănci, este căsătorit și are doi copii.

Citește și
traseu barca
Un român și trei britanici, tentativă de record mondial: vor să traverseze Marea Neagră în opt zile, într-o barcă cu vâsle

Acum, urmează ca federația de specialitate să îi omologheze rezultatul.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult