Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Spectacol la debutul TIFF 2024. Cel mai important eveniment cinematografic din România a luat startul la Cluj-Napoca

Your browser doesn't support HTML5 video.

E atmosferă boemă în aceste zile în inima Transilvaniei, la Cluj - Napoca. Cel mai mare festival de film din România, TIFF, a ajuns la a 23-a ediție.

Evenimentul s-a deschis cu momente de acrobație spectaculoasă, muzică și dans. Și a strâns în același loc vedete, regizori, critici de film și pasionați.

Oamenii s-au bucurat, vineri seară, în Piața Unirii din Cluj -Napoca, de un spectacol care a inaugurat ediția din acest an a Festivalului Internațional de Film Transilvania. Nicu Alifantis a urcat pe scenă, iar o trupă de acrobați și dansatori din Belgia a întregit spectacolul.

A urmat filmul de deschidere, Dogman, ultimul semnat de regizorul Luc Besson. Construit ca un puzzle, filmul recompune, prin flashback-uri, destinul tragic al lui Doug, un tânăr aruncat în copilărie, de tatăl abuziv, în cușcă, la câinii de luptă pe care îi antrena.

Actrița americană Jojo T. Gibbs joacă rolul unui detectiv în acest film.

Citește și
scenatist
TIFF lanseaza un program dedicat scenariștilor pentru seriale: Full Moon Creative Lab. Înscrierile se apropie de final

Jojo T. Gibbs - actriță: „Sper că oamenilor le va plăcea filmul și sunt entuziasmată să mă văd pe cel mai mare ecran din lume”.

Oamenii au așteptat cu nerăbdare festivalul preferat.

În cele 11 zile de festival vor fi 200 de proiecții.

Tudor Giurgiu, director TIFF: „Anul acesta avem foarte multe filme și invitați. Deja publicul ia în număr mare bilete. Sper să fie una dintre cele mai bune ediții de până acum”.

Metropolis ori Copa 71 - un film despre un Campionat Mondial de Fotbal Feminin controversat - sunt doar doua dintre peliculele care vor rula în cele 16 locuri amenajate în oraș.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult