Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Schimbări la Facebook. Toate conversaţiile de pe Messenger vor fi criptate

Meta testează criptarea pentru serviciul Messenger şi plănuieşte să lanseze această facilitate pentru toţi utilizatorii în cursul anului viitor.  

Messenger, a doua aplicaţie de chat deţinută de Meta, după WhatsApp, va avea de anul viitor opţiunea criptării conversaţiilor.

Opțiunea de a cripta mesajele nu poate fi folosită decât punctual, la comanda utilizatorului, pentru anumite conversaţii, scrie news.ro. 

Doar un mic număr de utilizatorii va avea discuţiile de pe Messenger criptate. Asta pentru că, în această formă, doar cei cu adevărat preocupaţi de propria intimitate activează această facilitate.

Criptarea conversației va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii serviciului, adică exact așa cum este cazul la WhatsApp.

Citește și
Numărul adolescenților americani care stau pe Facebook s-a prăbușit în ultimii ani. Care e cea mai utlizată platformă
Numărul adolescenților americani care stau pe Facebook s-a prăbușit în ultimii ani. Care e cea mai utilizată platformă

Tehnologia E2EE face ca discuţiile să nu poată fi văzute de nimeni, în afara utilizatorilor. Nici măcar Meta nu va putea să vadă discuţiile criptate astfel. În plus, compania spune că va cripta şi backup-urile făcute în cloud, care conţin istoricul convorbirilor purtate de utilizatorii aplicaţiei Messenger.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult