Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii stau la coadă să-și facă poze de familie de 1.500 de lei. Fotografii nu mai fac față comenzilor

Your browser doesn't support HTML5 video.

Se apropie Crăciunul, iar studiourile foto s-au umplut și în acest an de familii care își doresc amintiri cât mai fotogenice.  

Ședințele foto au început încă din noiembrie și, chiar dacă prețurile s-au mărit, fotografii sunt ocupați toată perioada, până la sarbători.

În unele cazuri, se fac programări până în ultimele zile ale anului, chiar și după Revelion.

Această familie a transformat şedinţa foto de Crăciun într-o tradiție. Pe vremea când erau doar doi, au făcut prima sesiune foto, iar de atunci merg la același fotograf, care vine cu ceva nou în fiecare an.

Alexandra: ”Pentru mine Crăciunul este cea mai frumoasă sărbătoare și îmi doresc să imortalizez momentul asta, mai ales pentru Maria. Am zis să facem în fiecare an și la 18 ani să-i arătăm toate albumele de Crăciun”.

Citește și
razboi
În Rusia, atmosfera de sărbători este umbrită de războiul purtat în Ucraina. Familiile primesc vești dureroase de pe front

Fotografii mărturisesc că munca devine mai grea atunci când trebuie să lucreze și cu cei mici, însă recunosc că uneori copiii sunt plini de imaginație, iar asta îi ajută în crearea celor mai frumoase fotografii.

Alexandru Văduva, fotograf: ”Trebuie să ai multă răbdare în primul rând și trebuie să socializezi foarte mult cu ei, să intre în atmosfera asta de ședință. Încercăm să găsim o soluție să-i atragem către aparat, dar să nu se simtă foarte stresați, să se bucure practic de loc”.

În acest studio din București, şedința costă între 700 și 1.500 de lei, asta dacă optați pentru toate cele 5 tipuri de decor, dar puteți pleca acasă și cu un album.

Claudia: ”Și decorul folosit la ședințele foto s-a schimbat de-a lungul timpului. Dacă acum 5-6 ani era de-ajuns un autocolant lipit pe perete, acum vorbim despre aranjamente 3D cât mai colorate și cât mai frumos luminate".

Un astfel de decor costă câteva mii de euro, iar pentru montarea lui e nevoie de mai multe zile.

Şi în provincie cererea este la fel de mare. Pentru că în orașele mai mici oferta nu e atât de variată, unii fotografi trebuie să programeze sedințe foto chiar și după sărbători pentru a mulțumi pe toată lumea.

Se pot face forografii de sezon și în mall

Marius Mincă, fotograf: ”Nu cred că am avut vreo cerere și să nu o putem face, ne adaptăm fiecărei situații. Cred că suntem norocoși că avem clienți ok”.

Pentru cei care n-au făcut niciodată o sesiune foto de Crăciun, fotografii au și sfaturi - astfel încât fotografiile să iasă exact ca cele de pe coperţile revistelor.

Costin Dragomir, fotograf: ”Le arăt decorurile și le prezint. De exemplu, cel cu brazi este ceva mai cozy, mai de casă, le spun vă puteți lua pijamele, șosete colorate, depinde de decorul pe care ei îl aleg”.

Deşi majoritatea oamenilor cred că această experienţă este foarte frumoasă, costul ridicat îi face să se gândească de două ori.

”Mi se pare destul de costisitor, dar toate s-au scumpit în ultima perioadă. 1.500 mi se pare exagerat, dar poate în alte circumstanțe, de ce nu?".

În această perioada toate centrele comerciale sunt frumos decorate, iar cei care îşi doresc totuși fotografii de sezon, dar nu au apucat să îşi facă o programare, pot alege varianta mai ieftină şi mai a rapidă a şedinţelor foto chiar în mall.

 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult