Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii, model pentru un miliardar: ”Nu sunt proști”. Se plânge că grecii muncesc prea puțin: ”Achită Biserica cheltuielile?”

Patronul magazinelor Jumbo, cu o prezență importantă și în România, a răbufnit la adresa sistemului grecesc și i-a dat ca exemplu pe români, care muncesc 7 zile pe săptămână, în timp ce grecii ”lucrează doar câteva zile”.

Omul de afaceri grec Apostolos Vakakis, proprietarul magazinelor Jumbo, a avut o ieșire vehementă la adresa sistemului din țara natală, despre care a spus că este singura din Europa ”care lucrează doar câteva zile pe săptămână”, scrie Profit.

Asta înseamnă o inactivitate care afectează creșterea productivității și dă exemplul României, unde magazinele Jumbo sunt deschise 7 zile din 7. ”Cei din România, care muncesc șapte zile pe săptămână, nu sunt proști”, a declarat Vakakis în ultima Adunarea Generală Anuală a Acționarilor companiei.

”Achită Biserica cheltuielile datorate magazinului închis?”

”Atât timp cât există condițiile pentru a nu exploata lucrătorul, nu ar trebui să fii privat de dreptul de a-ți valorifica la maximum potențialul”, a spus proprietarul Jumbo, dând ca exemplu faptul că magazinele sale din Grecia nu au putut fi deschise timp de 3 zile de Paște, ceea ce a dus la o creștere a costurilor de 7% pentru companie.

„Achită Biserica cheltuielile datorate magazinului închis? Nu! De ce de Sărbători pot să lucreze patiseriile, nu și celelalte magazine? Angajatul nu trebuie să lucreze mai mult de 40 de ore, iar noi ne-am asigurat acest lucru", a răbufnit grecul.

Citește și
sofer
Reacția unui șofer venit din Grecia, când a dat de traficul din România. „Mai grea a fost ultima parte”

Vânzările globale ale Jumbo în cele 85 de magazine ale sale au depășit în 2023 bariera de 1 miliard de euro, cu un profit net de peste 300 de milioane de euro, în timp ce cele 17 unități din România au înregistrat o creștere de 15% față de anul 2022.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult