Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Românii cheltuie de trei ori mai mult pe dulciuri în decembrie, decât în restul anului. Care sunt cele mai căutate produse

Your browser doesn't support HTML5 video.

Toată lumea știe că cele mai bune dulciuri sunt cele preparate „ca la mama acasă”. Ingredientele pentru cozonaci și prăjituri trebuie să fie de cea mai bună calitate, mai ales pe masa de Crăciun.  

Așa că în fabricile care produc marmeladă, rahat, creme sau gemuri este forfotă mare. Comenzile s-au dublat față de o perioadă obișnuită, iar angajații abia fac față solicitărilor.

Într-o fabrică din Constanța se lucrează fără oprire. Vin sărbătorile, iar pentru dulciuri e nevoie de multe ingrediente, mai ales pentru nelipsiții cozonaci de pe masa de Crăciun.

Mircea Andronache, angajat: „Am fabricat în jur de trei tone de rahat cu arome de trandafir, lămâie și fistic într-o zi. Este tăiat, mărunțit, gata de pus în cornulețe, cozonaci”.

Citește și
mos nicolae
Moş Nicolae şi-a făcut timp să treacă pe la toţi cei care au fost cuminţi. S-au auzit chiote de bucurie şi copii fericiţi

Pentru crema de vanilie și ciocolată, gemuri, ori marmelade, cererea e mare.

Rodica Mitu, manager fabrică: „Producem gemuri din caisă, căpsună, prune, gutuie. Marmelada, care este un produs destul de căutat, cu o vânzare mare către fabricile de fursecuri și către patiserii”.

În cele câteva zile care ne mai despart de Crăciun, comenzile trebuie onorate.

Rocsana Vârban, șef de producție fabrică: „Cererea a crescut cu 40% față de o perioadă normală, însă încercăm să facem față. Se lucrează la fel, însă am încercat să aducem angajați noi pentru a suplini comenzile acestea".

O firmă din Ciugud, Alba, vinde anual 10.000 de tone de miez de nucă în țară și peste hotare. De sărbători, cererea e uriașă.

Statisticile arată că, în luna decembrie, românii cheltuiesc de trei ori mai mult pe dulciuri decât în restul anului. În perioada sărbătorilor, vânzările depășesc 50 de milioane de euro. În topul preferințelor se află pralinele, biscuiții și figurinele de ciocolată.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult