Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Rezultatul campaniei de promovare plătite la BBC: România nu este în Top 10 cele mai bune destinații turistice pentru englezi

România nu se află în Top 10 cele mai bune destinații turistice din 2024 pentru englezi, în ciuda campaniei agresive de promovare pe care a plătit-o la BBC și anunțată cu emfază de guvernanți.  

Englezii pot să economisească sute de euro pentru o vacanță de vară reușită dacă au răbdare să aștepte până în ultima săptămână din luna august, atunci când sunt disponibile cele mai ieftine sejururi, iar în topul celor mai bune destinații nu se află și România, arată un articol Daily Mail.

Asta în ciuda campaniei agresive de promovare turistică pe care guvernanții români au plătit-o în lunile octombrie și noiembrie la BBC.

Daily Mail a analizat ofertele turistice din cele mai importante destinații de vacanță europene, iar topul realizat prin comparația a mii de oferte cuprinde următoarele țări: Spania, Portugalia, Grecia, Cipru, Italia, Turcia, Bulgaria, Malta și Maroc.

Citește și
Brasov atractii
Brașov a fost inclus în top 25 cele mai bune destinații din lume în 2024 de către Tripadvisor

Cele mai ieftine pachete de vacanță sunt în Maroc, cu o călătorie all-inclusive de o săptămână costând în medie 1.120 de euro de persoană.

Al doilea cel mai ieftin sejur este cel oferit de Malta (1.258 euro/persoană), în timp ce Bulgaria are al treilea cel mai accesibil preț (1.266 euro/persoană).

100.000 de euro a încasat BBC pentru a promova România ca destinație turistică

În această listă, cea mai scumpă țară este Portugalia, cu un pachet all-inclusive de șapte nopți în valoare de 1.566 de euro/persoană.

A doua cea mai scumpă destinație este Grecia, deși mai ieftină la 1.465 euro/persoană, urmată îndeaproape de vecina Cipru, a treia cea mai scumpă destinație de vacanță la pachet, cu 1.460 euro/persoană.

Englezii sunt sfătuiți astfel să aleagă orice altă destinație turistică din Europa în afara României, în ciuda campaniei de promovare plătite de guvernanți în lunile octombrie și noiembrie 2023.

BBC World News a încasat atunci 100.000 de euro pentru a difuza de 80 de ori, timp de o lună de zile, opt clipuri de promovare turistică a României, realizate chiar de către un englez, celebrul jurnalist Charlie Ottley.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult