Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Pinguinul imperial, pe cale de dispariție. Cum arată un pui care a fost adus pe lume pentru prima dată după 13 ani. FOTO

SeaWorld San Diego, un parc tematic din California, a primit recent un pui de pinguin imperial în familia sa, pentru prima oară în ultimii 13 ani.

Puiul, care momentan nu are un nume, s-a născut luna trecută și a făcut pași extraordinari în ceea ce privește starea de sănătate, în ciuda faptului că a avut parte de o experiență dificilă la eclozare, scrie New York Post.

Pinguinii imperiali sunt în prezent pe lista speciilor pe cale de dispariție din cauza pierderii gheții marine din Antarctica și a creșterii nivelului mării cauzate de schimbările climatice.

Aducerea pe lume a acestui pui și asigurarea bunăstării și supraviețuirii sale pe tot parcursul zilei a fost foarte plină de satisfacții pentru mine și pentru întreaga echipă de avicultură de la SeaWorld, a declarat Justin Brackett, curator secției dedicate păsărilor de la SeaWorld San Diego.

Citește și
Proteză pentru pinguin, la zoo din San Diego, pentru o boală degenerativă
Proteză pentru un pinguin, la zoo din San Diego. Are o boală degenerativă

Patru dintre cele cinci colonii de pinguini împerial analizate au suferit o pierdere completă a reproducerii din cauza lipsei gheții marine. Pinguinii împeriali depind de gheața de mare ca mediu de reproducere, de creștere a puilor.

Puii abia ieșiți din ouă nu au penele impermeabile necesare pentru a înota sau a supraviețui în ocean.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult