Păstrăvul a fost vedeta unui târg pescăresc din Târgu Mureș. „Cererea e mai mare, dar tot porcul îmi place”
Your browser doesn't support HTML5 video.
Pescarii veniți din toată țara în Piața din Târgu Mureș au pregătit fel și fel de preparate. Desigur, nu au lipsit tocănița și borșul.
Bucătăreasă: „Pregătim un borș de pește , baza este făcută din somn, crap, caras, și plătică, legume și capurile de la pește care dau cea mai bună savoare supei de pește”.
Păstrăvul a fost vedetă, servit afumat, cu legume sau luat acasă, la conservă.
Bărbat: „Încet, încet a început mai multă lume să mănânce pește, dar cum spune ardeleanul „din toate legumele tot porcul îmi place”. Față de acum 10-15 ani în urmă cererea e mai mare”.
Client: „De la magazin îl iau de obicei congelat. Nu prea am timp să iau mereu proaspăt. Am gustat salată de icre. De păstrăv și mi s au părut foarte bune”.
Numărul consumatorilor de pește crește de la an la an în țara noastră. Însă datele statistice arată că jumătate din marfă provine din importuri.