Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Parada colindătorilor și a tradițiilor de iarnă a însuflețit străzile Galațiului. Catedrala a răsunat de muzică și voie bună

Your browser doesn't support HTML5 video.

Spectacol al tradițiilor de iarnă, pe străzile din Galați. Sute de oameni au participat la o paradă încheiată la Catedrala Arhiepiscopală, unde s-au cântat frumoase colinde.  

Copii și bunici și-au primit binecuvântare pentru a vesti din casă în casă nașterea Domnului Iisus, iar apoi, Anul Nou. Catedrala din Galați a răsunat de colinde cântate din tot sufletul de localnici.

Bărbat: „Am lucrat. Poate pare o glumă. Avem în fiecare joi a săptămânii repetiții. Intervalul de vârstă este de la 38-40 de ani, la 70 de ani”.

Bărbat: „Le-am învățat pe parcurs. Fiecare a venit cu câte un colind și le-am adăugat acolo, la repertoriu”.

Li s-a alăturat un cor de fete de peste Prut. Au fost însoțite de preotul din localitate. Alte patru tinere de la Orlovka, din Ucraina, au urcat pe scenă. Doar Dunărea separă localitatea lor des bombardată în ultima perioadă de Isaccea din Tulcea.

Citește și
înjunghiat
Un bărbat din Galaţi a încercat să îşi omoare soţia şi a înjunghiat-o de mai multe ori. Individul a fost reţinut

Parada a fost deschisă de anul care se pregătește să vină. Trecut și obosit, 2023 e gata să-i cedeze locul.

Băiat: „Eu reprezint anul nou. Anul 2024”.

Parada colindătorilor s-a încheiat la Catedrala Arhiepiscopală, unde au primit binecuvântarea pentru a merge din casă în casă.

IPS Casian, Arhiepiscopul Dunării de Jos: „Preotul și învățătorul învățat au tot poporul, cu dascălul de la biserică, ca aceste datini să nu le mai uitați niciodată. De la tinerețe, până la bătrânețe”.

Conform tradiției, colindătorii și urătorii merg până de Anul Nou pe la rude, vecini și prieteni, să dea vestea nașterii lui Iisus și să facă urări de bine.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult