Modifica setarile cookie
Toate categoriile

O femeie i-a salvat viața bebelușului ei cu ajutorul instinctului matern. „Ni s-a spus să ne pregătim pentru ce e mai rău”

O mamă și un tată și-au dus copilul bebelușul în vârstă de 10 zile la medicul de familie după ce micuțul a început să nu se mai hrănească cum trebuie.  

Copilul respira rapid și avea semne că nu se simțea bine. Medicii l-au consultat pe micuț însă nu au sesizat ceva neînregulă că acesta.

Instinctul mamei a spus însă altceva. Medicii nu au observat un defect cardiac, așa că au dat asigurări că starea copilului este una bună și că probabil acesta suferă de o simplă infecție virală.

Cuplul a ajuns la un alt spital cu copilul, unde medicii au susținut același lucru – că bebelușul se simte bine.

„Când a fost verificat de un pediatru, acesta a spus că este bine și să îl ducem acasă", a spus mama copilului, conform Mirror.

Citește și
copil inaltime
Stresul ăsta „ți-ai făcut temele, ai învațat”. Care sunt factorii ce influențează creșterea înălțimii unui copil

Femeia și-a ascultat instinctul matern și s-a dus din nou la medicul de familie, care a trimis-o înapoi la spital. De data aceasta, medicii au diagnosticat copilul cu coarctație de aortă – afecțiune în care secțiuni ale vasului principal care transportă sângele în corp sunt prea înguste.

„Ni s-a spus să ne pregătim pentru ce e mai rău, deoarece era bolnav. Am fost în stare de șoc", a povestit mama.

Micuțul a fost conectat la un aparat de bypass cardiac înainte de a fi supus unei operații salvatoare la vârsta de două săptămâni.

Mama bebelușului este profesoară la o școală primară din Paisley, Renfrewshire, Scoția.

„Este vital ca ratele de detectare a sarcinii să crească și să ajute la salvarea de vieți”, susține ea.

„În cazul unor afecțiuni cardiace grave, doar 50% dintre acestea sunt depistate în timpul sarcinii și trebuie să creștem acest procent cu mai multă pregătire și conștientizare”, a declarat Joyce Lim, cardiolog consultant la Spitalul de Copii Alder Hey din Liverpool. 

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult