Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Incendiu la bordul unui avion, de la bateria unei țigări electronice. Focarul a izbucnit la 2.000 de metri

Bateria unei țigări electronice a explodat în timpul unui zbor, iar cabina pasagerilor s-a umplut cu fum. La bord a izbucnit și un incendiu, stins repede de călători.

Echipajul unui zbor easyJet între Geneva și Amsterdam s-a confruntat săptămâna trecută cu o situație de urgență la bord.

Bagajul unui călător a luat foc în spațiul de depozitare de deasupra capului, iar călătorii au intrat în panică când au văzut ieșind fum de acolo, transmite publicația Daily Star.

Pasagerii zborului easyJet U2-1517 au auzit un „zgomot ca o pocnitură", care venea dintr-un dulap de deasupra capului, la scurt timp după decolare, joi 18 mai,, imediat după ora 15:00.

La scurt timp după decolare, când aeronava ajunsese la înălțime de 2.000 metri, pasagerii au văzut cum din dulap începuse să iasă fum. Stewardesele l-au deschis, iar acolo se aflau două genți în flăcări. Câțiva pasageri le-au apucat și au stins focul cu ce au avut la îndemână.

Citește și
avion china
Cum arată primul avion de linie construit de China. A efectuat cu succes zborul de inaugurare | GALERIE FOTO

"Părea să dureze o veșnicie, când, de fapt, erau doar câteva secunde și focul s-a stins foarte repede. Mirosul era însă motiv de panică, pentru că „eram blocați într-un avion" a declarat un pasager pentru Radioteleviziunea Elvețiană [RTS].

Ca măsură de precauție, aeronava s-a întors totuși pe aeroportul din Geneva. O anchetă ulterioară a stabilit drept cauză a incendiului o defecțiune a bateriei unei țigari electronice aflată într-unul din bagaje. La aterizare, serviciile de urgență au inspectat amănunțit aeronava, dar niciun călător nu a fost rănit. Cei 191 de pasageri au ajuns la destinație ziua următoare, arată sursa citată.

Țigările electronice sunt permise în bagajele de mână

Flightradar24 relatează că avionul Airbus A320-200 implicat în incident a fost ținut la sol pentru verificări suplimentare, fiind în cele din urmă readus în serviciu pe 20 mai, pentru un zbor către Corsica.

Reprezentanții EasyJet au declarat pentru RTS că „incidentul va face obiectul unei anchete oficiale, în conformitate cu procedurile companiei".

Ghidul pentru pasagerii easyJet precizează clar că, deși țigările electronice și maximum două baterii de rezervă sunt permise în bagajul de mână, acestea nu trebuie să fie introduse în cala de marfă.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult