Fructele de mare au făcut senzație la Festivalul Mediteraneean. Cât ajunge să coste o porție în funcție de preparatul ales
Your browser doesn't support HTML5 video.
Delicatesele au sfârâit pe grătare cât a fost ziua de lungă, iar vizitatorii s-au grăbit să guste din cât mai multe preparate.
Preparate au sfârâit la foc mic, sub privirile pofticioșilor, care s-au perindat prin Grădina Palas din Iași, unde are loc Festivalul Mediteraneean.
Bucătar: „Aici avem cozi de creveți în sos de vin. Aici avem niște tentacule de calamari, care sunt gătite într-un sos de roșii, pasate legume, este ușor picant”.
Gătite în unt, suc de lămâie şi usturoi sau în sos picant, fructele de mare s-au bucurat de succes.
Cumpărător: „Ce ne-a făcut cu ochiul? Toate”.
Viorel Oatu, organizator: „Dacă suntem mai timizi sau mai începători, avem fructe de mare făcute pane, dacă cunoaștem despre ce este vorba, avem o gamă foarte largă: creveți, calamari, tentacule”.
Preparatul vedetă al zilei a fost caracatiţa.
Cumpărător: „Sunt super faine fructe de mare. Sincer, caracatiță, dar văd că arată bine și paella de acolo”.
Cumpărător: „Căutăm o caracatiță și sper să o găsim și să fie gustoasă”.
N-a fost ocolit, însă, nici homarul.
Turist din China: „Eu îmi voi cumpăra homarul. De oricâte ori am ocazia, măcânc fructe de mare. Sunt mult mai sănătoase”.
Preţurile pornesc de la 35 de lei şi pot ajunge până la 100 de lei porția, în funcție de preparatul ales.