Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Elevii din Alba salvează vieți. Concurs de prim ajutor prganizat de Crucea Roșie

Your browser doesn't support HTML5 video.

Manevrele de prim ajutor pot face diferența între viață și moarte. În județul Alba, sute de elevi au învățat cum pot interveni în situații de criză, iar acum și-au testat abilitățile în cadrul unui concurs.

S-au descurcat în toate situațiile, fie că a fost vorba despre o simplă rană sau un stop cardiac.

Peste 300 de elevi și-au testat cunoștințele medicale extrem de importante în situațiile de urgență.

Dacă situațiile ar fi reale, victimele ar trece cu bine peste momentele critice. Tinerii s-au descurcat cum nu se poate mai bine.

Daria, elevă: „Una a avut o leziune la cap și un genunchi umflat și vânăt în urma unei căzături și a doua un copil ce a mâncat un șendvis în parc și a trebuit să efectuăm manevra Heimlich. Nu au fost foarte dificile".

Elevii au lucrat în echipe. Colaborarea este importantă, la fel ca viteza de reacție și stăpânirea emoțiilor.

Citește și
armata israel
Tactica folosită de armata israeliană pentru a ajunge în inima orașului Gaza. Cum a zdrobit defensiva teroriștilor

Flavia, elevă: „Este foarte important în primul rând să acționăm cât mai repede. Trebuie să avem atenție la tot ce se întâmplă în jur". 

Denisa, elevă: „Cazul nostru a constat o femeie gravidă care a căzut pe trecere, și-a pierdut cunoștința, însă respiră. O femeie de pe trecerea de pietoni a fugit la ea să o ajute, nu s-a asigurat și a fost agățată de o mașină și s-a lovit la un genunchi”.

Anamaria, elevă: „Am reușit să mă mențin sub control și am reușit să ajut persoana care avea nevoie de ajutor în loc să mă panichez".

Competiția este organizată de Crucea Roșie.

Adrian Dușa, director Crucea Roșie România Alba: „Cursurile sunt mai mult decât necesare. Pot fi de folos în societate, la școală, acasă cu toții suntem expuși riscurilor, iar cunoașterea măsurilor de prim ajutor sunt esențiale pentru o societate normală și dezvoltată".

Numărul elevilor interesați de astfel de concursuri s-a dublat în ultimii ani. Prima ediție a competiției a fost organizată în anul 1962.  

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult