Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Decorațiunile de Crăciun, tot mai apreciate de români. Cât costă să angajezi un designer

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cum pandemia ne obligă să petrecem sărbătorile în formulă restrânsă, tot mai mulți vor să aibă acasă un tărâm de poveste.

Așa că își împodobesc locuințele de Crăciun, iar unii chiar angajează designeri pentru această operațiune.

De la decorațiuni așezate încă de la intrare până la brazi speciali, prețurile pot ajunge și la 5.000 de lei. Responsabile pentru veselie și amintiri frumoase sunt și ședințele foto cu tematică de sărbătoare.

Ana și-a transformat casa într-un tărâm de poveste cu decorațiuni făcute chiar de ea. Până și bradul clasic a dispărut din peisaj. Dar a păstrat globurile și instalația.

Sunt însă și familii care au mizat pe atmosfera clasică.

Citește și
copii
Voluntarii care aduc de Crăciun zâmbetul pe chipul copiilor nevoiaşi

Mihai Drăgan: „Am terminat de decorat casa. Așa arată. Este munca Oanei. N-am lucrat cu niciun designer. Este, pur și simplu, creativitatea scumpei mele soții. Bradul este pregătit să-l aștepte pe Moșul. Tokio este cea fericită, pentru că se joacă de când l-am montat cu toate globurile din brad. Salut.”

Pentru ca bradul să iasă perfect, profesioniștii ne sfătuiesc să așezăm întăi instalația. Apoi, se agață din interior, spre exterior piesele mari, până la cele mici.

Omid Ghannadi: „Atenție foarte mare. Multă lume împodobește bradul și ignoră ce se întâmplă în jurul lui. Rupem pernele și scoatem și împrăștiem în jurul bradului. Facem așa să fie nori, zăpadă. În funcție de pernă o să apară nori sau zăpadă și ascundem tot ce înseamnă baza lui. Dacă nu vrei să faci mizerie în casă: un covor frumos. Niște cutii de cadouri, niște lucruri.”

Ce-i drept, creativitatea îi scapă de cheltuieli pe cei care își decorează singuri casa. Bugetul poate fi și de 10 ori mai mic.

Ana Ionescu, designer de interior: „Cu 700 - 800 de RON ați putea face lucruri foarte frumoase. Dacă vreți să lăsați această treabă în seama designerilor sau a decoratorilor, trebuie să aveți un buget puțin mai mare. Prețurile ar putea ajunge undeva la 4.000 - 5000 de RON, în funcție de mărimea spațiului."

Și ședințele în studio-uri foto cu decor de Crăciun sunt apreciate.

Daniela Vărășteanu, clientă: „Acum am venit să facem această ședință foto pentru a împărtăși cu cei dragi, chiar dacă nu putem fi unul lângă altul, prin aceste poze ne transmitem dragostea de la unul la altul.”

Gabriela Niculescu, fotograf: „Experiența în sine li se pare cumva magică, pentru că vin aici și noi îi lăsăm să se bucure de moment. Copiii chiar se distrează cu Moșul, cu sania, cu căluțul..."

Ședințele foto costă în jur de 300 de lei.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult