Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cum a reușit un bărbat să locuiască într-un celebru hotel din New York timp de 5 ani fără să plătească chirie

Un bărbat din New York a locuit timp de cinci ani într-un hotel din Manhattan, profitând de o lege locală obscură privind locuințele.

Mickey Barreto a depus acte prin care pretindea că este proprietarul întregii clădiri a hotelului New York și a încercat să ceară chirie unui alt bărbat, iar procurorii au declarat săptămâna aceasta că a mers prea departe, scrie AP.

Acesta a fost arestat miercuri și este acuzat de întocmirea de acte de proprietate false. Barreto a declarat că a fost surprins când poliția a apărut la ușa iubitului său cu arme și scuturi antiglonț.

Saga juridică a început când Barreto și iubitul său au plătit aproximativ 200 de dolari pentru a închiria una dintre cele peste 1.000 de camere din hotel.

El a povestit că tocmai se mutase din Los Angeles atunci când prietenul său i-a spus despre o portiță care permite ocupanților camerelor individuale din clădirile construite înainte de 1969 să ceară un contract de închiriere pe 6 luni. Barreto a susținut că, pentru că plătise o noapte în hotel, a fost considerat chiriaș. El a cerut un contract de închiriere, iar hotelul l-a evacuat.

„Așa că m-am dus la tribunal a doua zi. Judecătorul a refuzat. Am făcut apel la Curtea Supremă (de stat) și am câștigat apelul”, a spus acesta, adăugând că avocații proprietarilor clădirii nu s-au prezentat, ceea ce i-a permis să câștige.

Astfel, judecătorul a ordonat hotelului să-i ofere o cheie. El a spus că a locuit acolo până în iulie 2023 fără să plătească chirie, deoarece proprietarii nu au vrut să negocieze un contract de închiriere, dar nici nu l-au putut da afară.

Procurorii recunosc că tribunalul i-a oferit lui Barreto camera sa, însă nu s-a oprit aici. În 2019 acesta a încărcat un act fals pe un site web al orașului, pretinzând că și-a transferat proprietatea asupra întregii clădiri de la Asociația Sfântul Spirit pentru Unificarea Creștinismului Mondial, care a cumpărat proprietatea în 1976. Biserica a fost fondată în Coreea de Sud de un mesia autoproclamat, regretatul reverend Sun Myung Moon.

Situat la o stradă de Madison Square Garden și de Penn Station, New Yorker nu s-a numărat niciodată printre cele mai glamuroase hoteluri din oraș, dar a fost mult timp printre cele mai mari. Uriașul său panou roșu cu inscripția "New Yorker" face din el un punct de reper adesea fotografiat.

Inventatorul Nikola Tesla a locuit la hotel timp de un deceniu. NBC a difuzat emisiuni din Sala Terasă a hotelului. Boxeri, inclusiv Muhammad Ali, au stat acolo când au avut meciuri la Garden. A fost închis ca hotel în 1972 și a fost folosit ani de zile în scopuri bisericești, înainte ca o parte a clădirii să se redeschidă ca hotel în 1994.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult