Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cine este cea mai bătrână persoană din lume. Băutura pe care o adoră la 116 ani | VIDEO

Tomiko Itooka, o japoneză în vârstă de 116 ani, a devenit cea mai bătrână persoană din lume, a anunțat Guinness World Records.

Tomiko, care s-a născut la 23 mai 1908, a obținut acest statut după ce Maria Branyas Morera a murit la vârsta de 117 ani și 168 de zile luni, la 19 august, scrie presa internațională.

GWR a precizat că vârsta lui Tomiko a fost validată de Grupul de cercetare în gerontologie condus de Robert D. Young, iar miercuri, 21 august, un reprezentant al GWR a confirmat că aceasta este în viață.

Maria Branyas Morera trăiește într-un azil de bătrâni din orașul japonez Ashiya, care este reședința sa din anul 2019, după ce până la vârsta de 110 ani a locuit la domiciuliul său, împreună cu cele două fiice ale sale.

Tomiko a sărbătorit cea de-a 116-a aniversare în urmă cu trei luni.

Citește și
Emma Morano
A murit cel mai batran om din lume. Emma Morano avea 117 ani si a urmat o dieta alimentara speciala in ultimii 90 de ani

Îngrijitorii ei au declarat că bâtrâna, care este mama a patru copii, este în continuare capabilă să comunice clar, în ciuda faptului că nu aude bine.

Tomiko Itooka iubește muntele

Tomiko Itooka este pasionată de alpinism. Ea a reușit să escaladeze muntele Nijo din lanțul Kongō.

De asemenea, la vârsta de 70 de ani, ea a escaladat de două ori muntele Ontake din Japonia, înalt de 3.067 de metri, informează euronews.com.

Pe când avea 100 de ani, ea a urcat treptele de piatră ale altarului Ashiya din Japonia fără ajutorul vreunui baston.

Bătrânei îi place să mănânce banane și își începe ziua cu băutura sa preferată cu aromă de iaurt, Calpis.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult