Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai mic cub Rubik din lume are nevoie de o pensetă pentru a fi rezolvat. Prețul este uluitor

Cel mai mic cub Rubik din lume, de doar 5 milimetri, are nevoie de o pensetă pentru a fi rezolvat și se va vinde din aprilie 2025 cu un preț de peste 5.300 de dolari.  

Producătorul japonez de jucării MegaHouse a dezvăluit un cub Rubik în miniatură – unul atât de mic încât aveți nevoie de o pensetă pentru a-l rezolva, scrie CNN.

Fiecare față a cubului, care este fabricat din aluminiu, măsoară aproximativ cinci milimetri în diametru. A fost pus la dispoziție pentru precomandă pe site-ul producătorului, livrările fiind așteptate în aprilie anul viitor.

„Cubul Rubik de 5 milimetri este rezultatul trinității de mașini, unelte de tăiat și pasiunea jucătorilor”, a declarat Kiyokazu Saito, președintele Iriso Precision, compania cooptată de producător pentru tăieturile de mare precizie.

Cântărind doar 0,3 grame, puzzle-ul este de aproximativ 1.000 de ori mai mic decât cubul original, care măsoară aproximativ 5,6 centimetri pe fiecare față. Și fiecare parte a celor nouă pătrate de pe cele șase fețe ale dispozitivului măsoară doar 1,6 milimetri.

Citește și
Emma Stone
Premiile Oscar 2024. Vouchere pentru călătorii de lux şi cuburi Rubik, printre cadourile oferite artiştilor nominalizaţi

MegaHouse a declarat pentru CNN că a început să-l conceptualizeze în urmă cu patru ani și a început procesul de producere a acestuia în 2022. Oficialii de la Guinness Book au confirmat deja în august că micro-cubul este cel mai mic cub puzzle rotativ din lume.

Modelul în miniatură bate recordul stabilit de designerul britanic de puzzle Tony Fisher în 2016, când a uimit fanii cu o versiune de 5,6 milimetri.

Prețul celui mai mic cub Rubik din lumea sugerează însă că este probabil să fie un articol de colecție, mai degrabă decât genul de cub cu care jucătorii se luptă în competiții.

Cel mai mic cub Rubik din lume, vândut cu 777.777 yeni

Acestea sunt vândute la 777.777 de yeni (5.320 USD) și fiecare vine cu un stand care îl declară „record pentru cel mai mic cub Rubik din lume”.

Lansarea coincide cu cea de-a 50-a aniversare a puzzle-ului rotativ, care are un număr uriaș de fani, amatori și matematicieni profesioniști. Peste 500 de milioane de cuburi au fost vândute de când inventatorul maghiar Ernő Rubik l-a creat în 1974.

Turnee sunt organizate în întreaga lume în fiecare an, participanții concurând pentru titlul de cel mai rapid rezolvator de puzzle-uri, în fracțiuni de secundă.

Actualul deținător al recordului pentru un cub standard de 3x3x3 este coreeanul american Max Park, în vârstă de 22 de ani, care a rezolvat cubul Rubik în 3,13 secunde la o competiție din Long Beach, California, anul trecut, urmat de Wang Yiheng, în vârstă de 10 ani, din China, care a obținut cel mai bun record personal de 3,38 secunde la o competiție din țara sa natală în august, potrivit World Cube Association.

Categoria standard 3x3x3, una dintre cele mai competitive din comunitatea Rubik’s Cube, este în prezent dominată de cele două țări, americanii Luke Garrett și Aaron Huynh ajungând pe locul al treilea, respectiv al patrulea, iar China, prin Du Yusheng, ocupând pe locul cinci.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult