Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cel mai cunoscut țap din Germania va ghici rezultatul meciului dintre România și Belgia

Your browser doesn't support HTML5 video.

Cel mai cunoscut țap din Germania va fi transformat în oracol, la EURO. El va fi pus să ghicească rezultatul meciului dintre România și Belgia.

Totul se va întâmplă într-o conferință de presă, care va avea loc la gradina zoologica din Koln, orașul în care vor juca ai noștri, sâmbăta, de la ora 22:00, la Pro Tv, și pe Voyo.

Hennes al 9-lea este țapul mascotă al celor de la FC Koln, iar de 5 ani este adus pe stadion la meciurile echipei germane. Predecesorul sau a fost pensionat la vârstă de 12 ani din cauza unor probleme de sănătate.

Sâmbăta, înainte de România - Belgia, nemții îl vor pune pe Hennes să aleagă câștigătoarea partidei de la Koln. Evenimentul va avea loc la gradina zoologică.

Dorinel Munteanu și Jean Vladoiu sunt fotbaliștii romani care au jucat la Koln și au avut ocazia să-l întâlnească pe cel mai cunoscut țap din Germania.

Citește și
Țap
Pasiunile inedite care l-au făcut celebru pe un țap din Statele Unite

Dorinel Munteanu: „Din prima secundă de când am văzut aceasta mascotă, acest țap, mi-a rămas întipărit în minte, și această mascotă, dar și această tradiție trebuie respectată de toți jucătorii și toți oamenii care merg la acesta echipă. S-au mai schimbat pentru că au mai îmbătrânit și acei țapi.”

Primul țap ales mascotă a intrat în serviciu acum 75 de ani. Cei care au jucat acest rol nu au avut mereu viață ușoară cu unii dintre fotbaliști. Fotbalistul nigerian de la FC Koln a fost amendat pentru modul în care s-a comportat cu mascota vie a echipei. Pe de altă parte, nemții au lansat moda cu animalele oracol. La mondialul din 2006, organizat de Germania, caracatița Paul a ghicit aproape toate rezultatele. Acum, elefantul Bubi a devenit oracolul de la Euro și a început cu dreptul, a prezis victoria Germaniei în meciul de deschidere cu Scoția.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult