Modifica setarile cookie
Toate categoriile

Cățelul Ștrumf este eroul familiei sale. A rămas orb după ce și-a salvat stăpânii dintr-un incendiu

Your browser doesn't support HTML5 video.

Poveste emoționantă în județul Iași. Ștrumf, un câine mic, bichon, și-a sacrificat vederea ca să își salveze stăpânii de la moarte.

Locuința familiei dintr-o localitate din Iași fusese cuprinsă de un incendiu, iar câinele a fost primul care a simțit pericolul. În casă erau erau trei adulți și doi copii care dormeau când Ștrumf i-a trezit.

Oamenii au ieșit, dar bietul bichon a rămas în casă până au venit pompierii.

Alina Țurcanu, stăpâna lui Ștrumf: „Mi-a salvat copiii, părinții și pe mine".

Un incendiu puternic a cuprins locuința familiei Țurcanu, acum câteva nopți. În casă erau stăpânii lui Ștrumf, nora lor și doi nepoți ai cuplului, un băiețel de un an și unul de cinci ani. Toți dormeau când un fum gros a început să le inunde casa și amenința să îi sufoce.

Ștrumf a simțit primul pericolul și a început să alerge și să latre pe la toți din casă, ca să-i trezească.

Citește și
bichon proces
Premieră în România. Un judecător a stabilit, ca în cazul custodiei unui copil, la cine rămâne bichonul unui cuplu divorțat

Mihai Țurcanu, proprietarul lui Ștrumf: „Era ora 04:00 și a început să latre. Eu l-am fugărit să intre la locul lui. El a început mai tare când a început să se spargă primul rând de sticlă și atunci m-am dat jos. Era flacăra mare, am strigat la copii”.

Familia Țurcanu a reușit să iasă din casă în ultimul moment. Pe Ștrumf l-a doborât fumul. Pompierii alertați să intervină l-au găsit leșinat sub un pat.

Alina Țurcanu, stăpâna lui Ștrumf: „Primul lucru scos din casă a fost cățelușul”.

Paramedicii SMURD i-au dat oxigen lui Ștrumf și l-au dus repede la spitalul Facultății de Medicină Veterinară. Avea arsuri pe căile respiratorii, dar a primit tratament și acum este mai bine. Merge însă destul de greu și - din pacăte - i-a fost afectată vederea.

Ștefania Roșca, medic veterinar: „Este un luptător. Evoluția este una destul de bună, dar poate rămâne cu probleme pe toată viața, adică orb”.

Nicoleta Țurcanu, rudă: „E eroul familiei Ștrumf. Speram din suflet sa își revină”.

Pentru că în incendiu casa familiei Țurcanu a fost distrusă complet, oamenii s-au mutat la rude până cănd o vor putea reconstrui. Deși pentru ei urmează o perioadă dificilă, spun că nu vor renunța la eroul lor, Ștrumf. evenită.

Ultimele stiri

Top Citite

Parteneri

Citește mai mult